Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο και την ζάχαρη, Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το βούτυρο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στον κάδο το αυγό, το ξινόγαλο, το μέλι και χτυπάμε πάλι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Σταματάμε το μίξερ, ανακατεύουμε λίγο με μία μαρίζ (ξεκολλώντας ότι έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου) και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, την σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος (αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε και μερικά μεγαλύτερα κομματάκια) και την προσθέτουμε και αυτήν στο μπολ.
Ανακατεύουμε με ένα ένα κουταλάκι τα στερεά (μείγμα στο μπολ) και τα προσθέτουμε στον κάδο με τα υγρά.
Με μία μαρίζ τα ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν μεταξύ τους.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.
Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και να γίνεται καραμέλα προσθέτουμε το βούτυρο και και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να γίνει η καραμέλα μας.
Στο σημείο που βλέπουμε ότι πάει να μας αρπάξει αφαιρούμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε την καραμέλα μας σε μία βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και απλώνουμε να πάει παντού.
Σε αυτό το σημείο ετοιμάζουμε τα μήλα μας.
Αφαιρούμε το κέντρο με τα σπόρια, κόβουμε στην μέση και με τη βοήθεια ενός μαντολίνου ή με ένα μαχαίρι κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Όταν τελειώσουμε το κόψιμο όλων των μήλων, τα τοποθετούμε στα ταψάκι μας, πάνω από την καραμέλα, από έξω προς τα μέσα σαν να κάνουμε έναν κύκλο. Δεν θέλουμε να απέχουν πολύ μεταξύ τους.
Τέλος προσθέτουμε από πάνω το μείγμα που ετοιμάσαμε προηγουμένως και το απλώνουμε απαλά ώστε να μην χαλάσει το σχήμα των μήλων.
Ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη η μηλόπιτα, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα ή μεγάλο πιάτο και αφαιρούμε την φόρμα.
Σερβίρουμε με παγωτό, διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου και ραντίζουμε με σάλτσα καραμέλας.
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Beat the butter and sugar on medium to high speed, using the paddle attachment, until light and fluffy.
Add the eggs, buttermilk and honey.
Beat on medium speed, until completely incorporated.
Stop the mixer, scrape down the sides of the bowl with a spatula and stir.
Set mixing bowl aside until needed.
In a separate bowl, combine the flour, ginger, cinnamon, baking soda and salt.
Finely chop the milk chocolate and add it to the bowl. You can leave some pieces a little larger also.
Stir and add the dry mixture to the wet mixture in the mixing bowl.
Mix with a spatula, until all of the ingredients are completely combined.
Grease a 25 cm spring form pan with butter and set aside.
Place a pan over medium heat and add the sugar and salt.
As soon as the sugar starts to melt and starts turning into caramel, add the butter and gently stir to make the caramel sauce.
Watch it closely and as soon as it seems like it is might begin to burn, remove from heat.
Pour the caramel sauce into the prepared spring form pan and spread evenly.
Prepare the apples by removing the core and seeds.
Cut them in half and thinly slice them with a sharp knife or a mandolin.
Arrange them nicely over the caramel, placing them very close to one another creating a circle, starting from the outer edge and moving towards the middle.
Cover with the dough and gently spread it evenly over the apples, making sure not to ruin the apple arrangement.
Bake for 50-60 minutes.
When ready, remove from oven and let it cool for at least 15 minutes.
Turn out on to a serving platter or large serving plate.
Serve with ice cream, garnish with mint leaves and drizzle with caramel sauce.
Αφήστε μια απάντηση