Κέικ με μανταρίνια, από τον Γιώργο Τσούλη!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5
ΥΛΙΚΑ
7 μανταρίνια, καθαρισμένα + extra, για το σερβίρισμα
200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. + extra, για το πασπάλισμα
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
100 ml χυμό μανταρινιού
50 ml ηλιέλαιο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
3 αυγά, medium
Ξύσμα από 1 μανταρίνι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Φιλέ αμυγδάλου, για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
2Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
3Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού, το χυμό μανταρινιού, το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4Ύστερα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε και πάλι το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.
5Κατόπιν, παίρνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα μεταφέρουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 23 εκ., στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα, σχηματίζοντας έναν κύκλο.
6Έπειτα, ρίχνουμε πάνω από τα μανταρίνια το μείγμα που φτιάξαμε ώστε να τα καλύψουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά περίπου.
7Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς. Αφού κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, τοποθετούμε μερικά φιλέτα μανταρινιών, λίγα φιλέ αμυγδάλου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αλευρώνουμε τα μανταρίνια για να μην κάτσουν στον πάτο του κέικ.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χαλβάς μανταρινάτος με καρύδα και στέβια της "L" από την Ελευθερία Μπουτζα και το "Μαγειρεύοντας με...
Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη, από την αγαπημένη Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Σοκολατάκια με γέμιση μανταρίνι κι αμύγδαλο της Ελευθερίας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Μάφινς Λεμονιού-Λάιμ Γεμιστά Με Αμυγδαλωτά Μανταρινιού Citrus από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetl...
Τάρτα σοκολάτας με μαρμελάδα μανταρίνι, από την Δήμητρα Χερουβείμ και το gourmed.gr!
Μανταρινοσοκολατάκια νηστίσιμα και πανεύκολα με 3 υλικά, από το sintayes.gr!










Αφήστε μια απάντηση