Kέικ με ροδάκινα και σμέουρα, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!

Το πιο φρουτένιο κέικ είναι εδώ!
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
| Για το κέικ: | Τοποθετούμε μια σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 175°C. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ για κέικ. |
| Στρώνουμε τη βάση του ταψιού με μια λαδόκολλα, που έχουμε κόψει έτσι ώστε να εφαρμόζει στο ταψί και αλευρώνουμε τις πλευρές του, τινάσσοντας το αλεύρι που περισσεύει. | |
| Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε με αναδευτήρα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, μέχρι να αναμειχθούν καλά. | |
| Mε ένα μίξερ χειρός χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ενοποιηθούν και να γίνει το μίγμα αφράτο. | |
| Ρίχνουμε το ένα αβγό χτυπώντας σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια μαζί με το δεύτερο αβγό. | |
| Ρίχνουμε το μισό μείγμα από τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε με μια φαρδιά πλαστική σπάτουλα, να ενοποιηθούν. | |
| Προσθέτουμε το γιαούρτι και την υπόλοιπη ποσότητα από το μείγμα των στέρεων υλικών. | |
| Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 15 λεπτά. | |
| Για την επικάλυψη: | Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τις φέτες του ροδάκινου, τα σμέουρα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. |
| Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να καλυφθούν καλά τα φρούτα και να σπάσουν ελαφρώς τα σμέουρα. | |
| Αφού το κέικ μας ψηθεί για 15 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τα φρούτα. | |
| Για τη σύνθεση: | Συνεχίζουμε να ψήνουμε για άλλα 25-30 λεπτά, μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. |
| Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά σε σχάρα. | |
| Περνάμε ένα μαχαίρι περιμετρικά στο κέικ μας για να το ξεκολλήσουμε από το τοίχωμα. Αναποδογυρίζουμε το κέικ για να αφαιρέσουμε το ταψί και το αντικολλητικό χαρτί. | |
| Τοποθετούμε ένα πιάτο σερβιρίσματος πάνω από το κέικ μας και το αναποδογυρίζουμε ακόμη μια φορά, ώστε τα φρούτα να βρίσκονται στο επάνω μέρος. | |
| Σερβίρουμε το κέικ ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. |
https://dimitrisskarmoutsos.gr/recipes/keik-me-rodakina-kai-smeoyra/?fb
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κέικ με γιαούρτι και άρωμα λεμόνι από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις "Γλυκές Αλχημείες" !
Τάρτα ροδάκινο με κρέμα τυριού, από το zografosdiet.gr!
Χιονισμένο κέικ με χαρούπι, τζίντζερ και αρωματικά, από την Αγγελική Καλαμπόκα και το mednutrition.g...
"Σπιτική ροδακινο-λεμονάδα: δροσιστική" , από την 'Aννα Χαλικιά και το madameginger.com!
Λεμονάδα με σιρόπι ροδάκινου, από τον αγαπημένο Δημήτρη Σκαρμούτσο!
Κέικ με σύκα και σοκολάτα από την Εύα και το Chefoulis.gr !

Αφήστε μια απάντηση