Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο, από την αγαπημένη Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Είναι αφράτη, σιροπιαστή, με πλούσια γεύση και φτιάχνεται χωρίς πολύ κόπο. Αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι ακριβώς αυτό: αρωματική, ισορροπημένα γλυκιά, με γιαούρτι και χυμό πορτοκάλι, βουτυρένια όσο χρειάζεται και γεμάτη με εκείνη τη σπιτική αίσθηση που σου φτιάχνει τη μέρα.

Την στολίσα με μαρμελάδα πορτοκάλι και λίγο καρύδι, γιατί μου αρέσουν οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Είναι η πορτοκαλόπιτα που θα αφήσει τους πάντες με το κουτάλι στο χέρι και το «έχει μείνει λίγο ακόμα» στα χείλη.

Μερίδες 6-8

ΥΛΙΚΑ

150ml χυμό πορτοκάλι

200γρ ζάχαρη

200γρ γιαούρτι στραγγιστό

100γρ βούτυρο λιωμένο

150γρ σιμιγδάλι ψιλό

200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αυγά μεγάλα (225γρ)

1 κουτ σούπας υγρή βανίλια ή 2 σε σκόνη

1 κουτ γλ μπεικιν πάουντερ

1 κουτ γλ μαγειρική σόδα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

400γρ ζάχαρη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

400ml νερό

100ml χυμό πορτοκάλι

1 ξυλάκι κανέλα

1 φέτα πορτοκάλι

1 φέτα λεμόνι

1 κουτ σούπας χυμό λεμόνι

ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

150γρ μαρμελάδα πορτοκάλι

2-3 κουτ σούπας απο το σιρόπι

Εκτέλεση:
Προετοιμασία του σιροπιού: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας. Βράζετε για 10-12 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμόνι . Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Εκτέλεση της πορτοκαλόπιτας:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Ψήσιμο:

Βουτυρώνουμε και ρίχνουμε σιμιγδάλι σε ένα ταψί ή φόρμα (περίπου 24-26 εκ. διάμετρος).
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι.

Βάζουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι σε ένα μπολ και ρίχουμε 3-4 κουταλιές σούπας απο το σιρόπι ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην ακρη .
Σιρόπιασμα:

Όταν η πορτοκαλόπιτα βγει από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και αλείφουμε με την μαρμελάδα πορτοκάλι. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι .

https://elenacooks.gr/?p=19996
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *