Πορτοκαλόπιτα σαν Σάμαλι από την καταπληκτική Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly” !
Αν σας αρέσουν τα σιροπιαστά γλυκά, αυτό θα σας ενθουσιάσει. Υπέροχα αρωματική κι αφράτη, είναι σιροπιασμένη με σύνεση γι’ αυτό και δεν σε λιγώνει. Το παγωτό βανίλια της ταιριάζει πολύ σαν συνοδεία, όπως και χτυπημένη κρέμα γάλακτος με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και μια ιδέα ζάχαρης άχνης.
Υλικά για ένα ταψάκι 23Χ35εκ.:
Για τη ζύμη:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 2 – 3 κουτ. σούπας φιλέ αμυγδάλου
Για το σιρόπι
- 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
- 1 ½ φλιτζάνι νερό
- 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φύλλο κανέλας ή έναν αστεροειδή γλυκάνισο
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας για 8 λεπτά όλα τα υλικά μαζί μέσα σε ένα κατσαρολάκι κι ύστερα το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει το σιρόπι.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τα δύο σιμιγδάλια, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα των πορτοκαλιών.
- Μέσα σε ξεχωριστό μπολ αναμιγνύετε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι και το χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτετε το μίγμα με τα σιμιγδάλια και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένας πηχτός χυλός.
- Λαδώνετε το ταψάκι σας, να μην είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από 25 Χ 35εκ. και αδειάζετε μέσα το μείγμα της ζύμης. Πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η πίτα.
- Την ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τη χαράζετε σε κομμάτια και την περιχύνετε με το μισό σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο με κουτάλα. Αφού το απορροφήσει, συνεχίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσει πριν σερβίρετε σε πιάτα. Αν θέλετε συνοδεύετε με παγωτό βανίλια που του ταιριάζει πολύ.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πορτοκαλόπιτα με ΙΟΝ Aμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ion...
Ζουμερή πορτοκαλόπιτα ψυγείου χωρίς σιρόπι και ζάχαρη, από την ‘Εμιλυ Βάγια και το mrssoupe.com!
Πορτοκαλόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Μαρμελάδα πορτοκάλι αρωματισμένη με ginger, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα, από το Βιτάμ!
Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή, χωρίς φύλλο, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις sintagespanos!
Αφήστε μια απάντηση