Τούρτα Φράουλας, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια από τις τούρτες που λατρεύω, είναι αυτή που φτιάξαμε στο live. Είναι πολύ εύκολη, ελαφριά, ζουμερή, όσο για τη νοστιμιά της δεν έχω λόγια. Την συνταγή για το παντεσπάνι τη κρατάτε γιατί θα το φτιάχνετε πολύ συχνά. Ο καλύτερος συνδυασμός σοκολάτα φράουλα και έρχεται το φρόστιγκ τυριού να την απογειώσει. Πάμε κουζίνα να τη φτιάξουμε παρέα να μοιραστώ μαζί σας όλα τα μυστικά μου, για την πιο τέλεια τούρτα φράουλας.

Τούρτα Φράουλας

Τούρτα Φράουλας

Ζουμερή και γευστική !
chronograph 160753Χρόνος Προετοιμασίας  50 λεπτά
chronograph 160753Χρόνος Ψησίματος  30 λεπτά
chronograph 160753Στο ψυγείο  9 ώρες
clock 2389255 2Συνολικός Χρόνος   10 ώρες 20 λεπτά

Μερίδες : 
Επίπεδο ΔυσκολίαςΕύκολη

 Εργαλεία

  • Μαρίζ
  • Μπολ
  • Σπάτουλα Τούρτας
  • Στραγγιστήρι
  • Ταψί 18 εκ. (3 τεμάχια)
  • Τρυπητό

Υλικά

Για το παντεσπάνι

Για το φρόστινγκ

  • 450 γρ Κρέμα Γάλακτος (παγωμένη)
  • 250 γρ Τυρί Μασκαρπόνε (ή κρέμα τυριού)
  • 90 γρ Άχνη Ζάχαρη
  • 10 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε (ή 2 βανιλλίνες)

Για ενδιάμεσα και επάνω

  • 500 γρ Φράουλες
  • 30 γρ Ζάχαρη

Οδηγίες

Για τις φράουλες

  • Παίρνουμε τις μισές φράουλες, τις πλένουμε, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στα 4, πασπαλίζουμε πάνω τη ζάχαρη και τις αφήνουμε σε τρυπητό και από κάτω ένα μπολ στο ψυγείο.

Για το παντεσπάνι

  • Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη κανέλα τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το Ξυνόγαλα και την σόδα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός ή ένα σύρμα, τέλος προσθέτουμε το ζεστό καφέ.
  • Το μείγμα είναι υγρό, έτσι πρέπει να είναι, μοιράζουμε σε 3 ταψιά 18-20 εκ. αφού βάλουμε λαδόκολλα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο σας πάντα και πως ψήνει.

Για το φρόστινγκ

  • Χτυπάμε το μασκαρπόνε με την άχνη και τη βανίλια και τέλος προσθέτουμε τη κρέμα, χτυπάμε 1-2 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  • Καλό θα είναι να έχουμε φτιάξει το παντεσπάνι και το φρόστιγκ, από το προηγούμενο βράδυ.

Για το τελείωμα

  • Για να στήσουμε την τούρτα βάζουμε ένα παντεσπάνι, από πάνω σιρόπι φράουλας (από τις φράουλες που έχουμε κόψει), κρέμα φράουλας από αυτές που κόψαμε και φρέσκες, συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  • Στολίζεται όπως θέλετε την τούρτα και την αφήνετε στο ψυγείο για να σφίξει.

 Έξυπνα Μυστικά…

Μπορείτε να την καλύψετε με γκανάζ ή λιωμένη κουβερτούρα.

Να βάλετε και μέσα και πάνω από τις φράουλες κουβερτούρα.

Αν δεν έχετε φράουλες να αλείψετε με μαρμελάδα το παντεσπάνι.

Τούρτα Φράουλας

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Να βάλετε κρέμα τυριού αντί για μασκαρπόνε ή σκέτη κρέμα γάλακτος.

Μπορείτε  να κάνετε ένα παντεσπάνι ή 2 και να τα κόψετε

Να τυλίξετε πολύ καλά το παντεσπάνι και να το φυλάξετε στη κατάψυξη.

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας και τις φωτογραφίες σας !!

Θερμίδες: 325.94kcal | Υδατάνθρακες: 34.33g | Πρωτεΐνη: 4.44g | Λιπαρά: 20.11g | Κορεσμένα Λιπαρά: 9.85g | Φυτικές Ίνες: 1.94g | Σάκχαρα: 22.85g
https://elpidaslittlecorner.gr/steawberry-cake/?cn-reloaded=1
 Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς,  όμως  κάνοντας ένα κλικ σε αυτές,  λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *