Φοντάν Μανταρίνι, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!
Φοντάν Μανταρίνι!
Χλωμό να κρατήσουν 24ωρο…θα τα τσακίσετε!
Υλικά
10 μανταρίνια τις φλούδες
300 γρ ζάχαρη
300 γρ χυμό μανταρίνι
300 γρ χοντρό αλεσμένα καρύδια
20 γρ κακάο
60 γρ φρυγανιά
400 γρ σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
Διαδικασία
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες μανταρινιού και τις βράζουμε με το χυμό και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν μαρμελάδα.
Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε κακάο+καρύδια +φρυγανιά.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε βουτώντας τα χέρια μας σε κονιάκ και αφήνουμε να σταθούν.
Λιώνουμε 400 γρ σοκολάτα και τα βουτάμε….
Ευχαριστώ την αγαπημένη φίλη Νίκη Μαν για τη συνταγή .
Καλή επιτυχία
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμα φοντάν πορτοκαλιού με ολόκληρα πορτοκάλια, από την Γωγώ Σαμίου !
Ζουμερό Κέϊκ μανταρινιού ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ, από τη Αρετή Βαρδάκα και το Bonappetit!.
Κουραμπιέδες με άρωμα μανταρινιού από την Σιμόνη Καφίρη και το Olivemagazine.gr!
Μούς λευκής σοκολάτας με μανταρίνι από την Μαριλού Μαντά και το "Thinkdrops" !
Κέικ μανταρίνι-πορτοκάλι, από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Σιροπιαστό κέικ µανταρίνι µε παπαρουνόσπορο απο την Αργυρώ!
Αφήστε μια απάντηση