Κέικ πορτοκαλιού με σάλτσα πορτοκάλι, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Ψήσιμο: 45 λεπτά
  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

  • 2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο μαλακωμένο
  • 4 αυγά
  • 1 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • το ξύσμα και ο χυμός ενός πορτοκαλιού
  • Για τη σάλτσα πορτοκάλι
  • 1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνετε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας να αφομοιωθεί.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, στρογγυλή ή μακρόστενη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45′. Αφήνετε να κρυώσει.
  3. Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το 1/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το βούτυρο για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνετε το κέικ.

Συμβουλή

Ελέγχετε αν το κέικ με πορτοκάλι είναι ψημένο και στο εσωτερικό του βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι, που πρέπει να βγαίνουν στεγνά και καθαρά.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *