Τάρτα μανταρίνι, από την Madame Ginger και το alevri.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
00:90
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
00:45
ΜΕΡΙΔΕΣ
10
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Μέτριο

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ:

Υλικά για τη ζύμη
  • 70 γρ.αλεύρι βιολογικό για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 125 γρ.αλεύρι βρώμης
  • 35 γρ.ζάχαρη άχνη
  • 110 γρ.βούτυρο αγελάδος, κρύο, σε μικρούς κύβους
Υλικά για τη γέμιση
  • 210 γρ.κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 140 γρ.ζάχαρη
  • 180 mlφρέσκο χυμό μανταρίνι
  • 3αυγά
  • 2 κ.σ.ξύσμα από μανταρίνι
Για το σερβίρισμα
  • λίγη ζάχαρη άχνη
ΣΚΕΥΗ
μπολ, ταρτιέρα, μίξερ χειρός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μπολ βάζουμε το βιολογικό αλεύρι, το αλεύρι βρώμης, το αλάτι, τη ζάχαρη και το κρύο βούτυρο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας, τρίβοντας το αλεύρι να ενωθεί με το βούτυρο
  2. Η ζύμη μας θα είναι τριφτή και μαλακή. Την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, την τρυπάμε με πηρούνι, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C και ψήνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα για 13-15 λεπτά έως ότου ροδίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο και χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C
  4. Σε μπολ βάζουμε τη κρέμα τυρί και χτυπάμε με το μίξερ χειρός λίγο να γίνει λεία. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάμε να αναμειχθούν
  5. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό μανταρίνι και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα
  6. Ρίχνουμε τη γέμιση μέσα στην ψημένη ζύμη και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μην είναι τρεμουλιαστή η κρέμα μανταρίνι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε (τουλάχιστον 1 ώρα)
  7. Εάν θέλουμε, σερβίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη

Συνταγή & Food Styling: Madame Ginger

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://alevri.com/recipes/tarta-mantarini

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *