Τάρτα με μανταρίνια, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 2Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5

Γευστικότατη τάρτα που θα σας τρέχουν τα σάλια!

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

110 γρ. βούτυρο, λιωμένο

2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

 

Για τη γέμιση:

230 γρ. τυρί κρέμα

190 ml χυμό μανταρινιού

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

30 γρ. ζάχαρη άχνη

6 κρόκοι αυγών, medium

1 κ.σ. κορν φλάουρ

1+½ κ.γ. ξύσμα μανταρινιού

 

Για το σερβίρισμα:

Μανταρίνια, κομμένα στη μέση

Σαντιγί

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  487   24%
ΒΑΖΑΛίπος    33g    47%
ΒΑΖΑKορεσμένα   19.6g   98%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    6.9g   14%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    24.3g    9%
ΒΑΖΑΣάκχαρα 31.6g   35%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.1g    1.67%
ΒΑΖΑΙνες    1.2g    5%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Στο multi ρίχνουμε τα μπισκότα με τις 2 κ.σ. ζάχαρη και τα χτυπάμε, μέχρι να θρυμματιστούν τελείως τα μπισκότα.
2Κατόπιν, σε ένα μπολ αδειάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να μοιάζει το μείγμα με βρεγμένη άμμο.
3Στη συνέχεια, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε μία στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 25εκ. με αποσπώμενη βάση και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε τη βάση να κρυώσει καλά.
4Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη μαζί με το τυρί κρέμα, τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε στην άκρη.
5Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ, το χυμό μανταρινιού, το ξύσμα μανταρινιού, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
6Ύστερα, τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
7Σύνθεση: Μόλις κρυώσει η βάση, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με το τυρί κρέμα στην επιφάνεια της βάσης, από πάνω καλύπτουμε με την κρέμα μανταρινιού, σκεπάζουμε την τάρτα με μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να σφίξει.
8Τέλος, αφαιρούμε την τάρτα από το ψυγείο, την στολίζουμε με σαντιγί και μανταρίνια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αφήνουμε να κρυώσει καλά η τάρτα πριν ρίξουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άκρη από πάνω για να μην λιώσει.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/pites-tartes/tarta-mandarineee
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *