Σπιτικό παγωτό βερίκοκο χωρίς παγωτομηχανή, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!







ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια τους. Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα χέρια.
3 Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα βερίκοκα με το εσωτερικό τους προς τα κάτω.
4 Ψήνουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
5 Τοποθετούμε λίγα-λίγα τα βερίκοκα σε ένα μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
6 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος να κάψει, όχι να βράσει.
7 Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών, το αβγό και τη ζάχαρη.
8 Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μίγμα με την καυτή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
9 Επιστρέφουμε το μίγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει, αλλά προσοχή να μη βράσει.
10 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πολτό από τα βερίκοκα και ανακατεύουμε.
11 Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα δοχείο με καπάκι και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες και κάθε 1 ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή πολύ δυνατά με τον αβγοδάρτη.
12 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τουλάχιστον 3-4 φορές. Έτσι το παγωτό μας θα γίνει πιο μαλακό και θα σερβίρεται ευκολότερα, χωρίς να υπάρχει πάγος στο εσωτερικό του.
2 Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια τους. Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα χέρια.
3 Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα βερίκοκα με το εσωτερικό τους προς τα κάτω.
4 Ψήνουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
5 Τοποθετούμε λίγα-λίγα τα βερίκοκα σε ένα μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
6 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος να κάψει, όχι να βράσει.
7 Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών, το αβγό και τη ζάχαρη.
8 Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μίγμα με την καυτή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
9 Επιστρέφουμε το μίγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει, αλλά προσοχή να μη βράσει.
10 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πολτό από τα βερίκοκα και ανακατεύουμε.
11 Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα δοχείο με καπάκι και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες και κάθε 1 ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή πολύ δυνατά με τον αβγοδάρτη.
12 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τουλάχιστον 3-4 φορές. Έτσι το παγωτό μας θα γίνει πιο μαλακό και θα σερβίρεται ευκολότερα, χωρίς να υπάρχει πάγος στο εσωτερικό του.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωτό με Nucrema και κακάο ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Σπιτικό παγωτό μπανάνας για τους ...τετράποδους φίλους μας, από την δημοσιογράφο και αθλήτρια πολεμι...
Σπιτικό παγωτό cookies & πραλίνα φουντουκιού(VIDEO), από τις Ελένη και Μαρία Μπέσιου και το foodouki...
Εξωτικό παγωτό μάνγκο, μια συνταγή χαμηλών υδατανθράκων, χωρίς γλουτένη, από την Sukrin και τη LifeT...
Βερίκοκα βουτηγμένα στην σοκολάτα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη (Με στέβια) - Sugarfree apricot jam (with Stevia) ,by the Veggie Sis...
Αφήστε μια απάντηση