Κρέμα Χριστουγέννων με ρόδι, από τον Γιώργο Λέκκα και το lekkas-giorgos.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτή την κρέμα την φτιάχνουμε στο σπίτι παραμονές τον γιορτών. Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Περιμένω πάντα με χαρά να δοκιμάσω την κρέμα από τα χέρια της γιαγιάς που λέει πάντα « η παράδοση σας κρατάει ακόμα στην γή !!»

 

Υλικά

 

150 γρ φιστίκι ανάλατο τριμμένο

160 γρ Αμύγδαλο τριμμένο σκόνη

120 γρ αλεύρι ρυζιού

450 γρ ζάχαρη

2 lt. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

για διακόσμηση

ρόδι

σιρόπι ροδιού

 

Διαδικασία

 

Αραιώστε το ρυζάλευρο σε ένα φλιτζάνι χλιαρή κρέμα γάλακτος. Σε μια κατσαρόλα συνδυάστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το μείγμα ρυζάλευρο, τα φιστίκια και τη ζάχαρη. Βάλτε σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί και όχι να αλλά όχι βράσει. Προσθέστε τα αμύγδαλα μέσα στο μίγμα. Μόλις πάρει μια βράση ανακατεύουμε συνεχόμενα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου για 10 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να πήξει. Χωρίζουμε το μείγμα σε ποτήρια ή σε μπολ. Αφήστε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Βγάζουμε και βάζουμε για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό ένα ένα φορμάκι. Αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε με ρόδι και σιρόπι ροδιού.

 

 

http://www.lekkas-giorgos.com/2013/12/blog-post_1.html?spref=fb


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *