Χειμωνιάτικο κέικ με γλάσο σοκολάτας και ρόδι, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτα είναι σαφώς συγκλονιστικό! Ένα κέικ με γλάσο και ρόδι σίγουρα είναι μοναδικό και εντυπωσιακό όσο τίποτα άλλο!

Xρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.

Χρόνος μαγειρέματος:45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα

Για από πάνω

  • 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού

Για το γλάσο

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
  • 1 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το κέικ

  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουτ. σουπ. φρέσκο γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουτ. σουπ. κακάο σκόνη
   

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το κέικ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα για 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά προσέχοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν ρίξετε το επόμενο. Προσθέτετε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε μια απαλή ζύμη. Χωρίζετε το μείγμα σε δύο μπολ. Στο ένα μπολ προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε.

2. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση 22 εκ. και αδειάζετε το σοκολατένιο μείγμα. Το απλώνετε ομοιόμορφα και από πάνω ρίχνετε το μείγμα με το λευκό κέικ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 45 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά, το ξεφορμάρετε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει καλά.

3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Εφαρμόζετε ένα μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με νερό που βράζει και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια της σοκολάτας, βεβαιωθείτε ότι το μπολ δεν εφάπτεται με το νερό. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

4. Περιχύνετε με το γλάσο το κέικ, αφήνετε λίγο να σταθεροποιηθεί και πασπαλίζετε με τους σπόρους ροδιού. Μεταφέρετε το κέικ σε μια πιατέλα και σερβίρετε κομμένο σε φέτες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε να παραλείψετε το ρόδι μπορείτε να το στολίσετε με λίγες φράουλες ή φρούτα του δάσους.

 

 

 

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/keik-tourtes/recipe/954

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *