Σορμπέ πεπόνι από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly” !







Γλυκό από τη φύση του, συνήθως, το πεπόνι στη σορμπέ εκδοχή του χρειάζεται ελάχιστη ζάχαρη για να μετατραπεί σε ένα εξαίσια δροσερό και αρωματικό επιδόρπιο. Το δικό μου έχει και ζωηρό πορτοκαλί χρώμα γιατί χρησιμοποίησα πορτοκαλί πεπόνι, αν εσείς χρησιμοποιήσετε λευκό ή πρασινωπό, το σορμπέ σας θα αποκτήσει το αντίστοιχο χρώμα!
Υλικά
- 70γρ. ζάχαρη
- 250ml νερό
- 25mlτσίπουρο
- 700γρ. πεπόνι καθαρισμένο από φλούδα και κουκούτσια (καθαρό βάρος)
- 1/2 λεμόνι χυμός και ξύσμα
Εκτέλεση
- Βάζετε σε κατσαρολάκι και ζεσταίνετε τη ζάχαρη μαζί με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύετε μέσα και το τσίπουρο και αφήνετε το σιρόπι στην άκρη.
- Καθαρίζετε και κόβετε το πεπόνι σε κομμάτια. Το ζυγίζετε και το βάζετε στο μπλέντερ. Το πολτοποιείτε προσθέτοντας το σιρόπι σταδιακά.
- Το αφήνετε να κρυώσει και το παγώνετε στην παγωτομηχνή πριν το μεταφέρετε σε μπολ και το αφήσετε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
- Σερβίρετε το σορμπέ καλά παγωμένο μέσα σε ποτήρια διακοσμώντας με κομματάκια από φρέσκο πεπόνι.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.sweetly.gr/2014/08/sorbet-peponi/#more-2998











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πεπόνι γεμιστό με ζελέ καρπούζι, από την Ντίνα Νικολάου!
Σορμπέ πεπόνι, από το Διαιτολογικό Γραφείο Θαλή Παναγιώτου!
Γρανίτα πεπόνι από τον Ακη Πετρετζίκη και το oisyntagesmoy.gr!
Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι μόνο ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από την Αργυρώ μας!
Υπέροχη γρανίτα πεπόνι, από το Super Market Κρητικός!
Πεπόνι με ζελέ, από την Ηλιάννα και τις Μαγειρικές Διαδρομές!
Αφήστε μια απάντηση