Σορμπέ πεπόνι, από το Διαιτολογικό Γραφείο Θαλή Παναγιώτου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Οι υψηλές θερμοκρασίες, αυξάνουν την έντονη επιθυμία μας για ένα 🍦δροσερό γλύκισμα.
👉🏻Αν έχεις λίγο χρόνο στη διάθεση σου δοκίμασε το σπιτικό_σορμπέ_πεπόνι με λιγότερη ζάχαρη.
Θα χρειαστείς:
▪️1 πεπόνι
▪️120 γρ. νερό
▪️100 γρ. ζάχαρη καρύδας
▪️20 γρ. στέβια σε σκόνη
▪️χυμό λεμονιού, από 1 μικρό λεμόνι
1. Βάζουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες το πεπόνι κομμένο σε μικρά κομμάτια μέχρι να παγώσει τελείως.
2. Φτιάχνουμε σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, τη στέβια και το λεμόνι.
3. Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
4. Τα παγωμένα κομμάτια από το πεπόνι τα ενσωματώνουμε με το σιρόπι π σε ένα μπλέντερ. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες αποτέλεσμα και παγώνουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
Μπορεί να είναι εικόνα φρούτο και κείμενο που λέει "ΘΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Διαιτολογικό Γραφείο Σορμπέ Πεπόνι με λιγότερη ζάχαρη"
🍉 EXTRA TIP: Προσθέστε μικρά κομμάτια από φρέσκο πεπόνι πάνω από το σορμπέ σας.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *