Σορμπέ πεπόνι, από το Διαιτολογικό Γραφείο Θαλή Παναγιώτου!
Οι υψηλές θερμοκρασίες, αυξάνουν την έντονη επιθυμία μας για ένα δροσερό γλύκισμα.
Αν έχεις λίγο χρόνο στη διάθεση σου δοκίμασε το σπιτικό_σορμπέ_πεπόνι με λιγότερη ζάχαρη.
Θα χρειαστείς:
1 πεπόνι
120 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη καρύδας
20 γρ. στέβια σε σκόνη
χυμό λεμονιού, από 1 μικρό λεμόνι
1. Βάζουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες το πεπόνι κομμένο σε μικρά κομμάτια μέχρι να παγώσει τελείως.
2. Φτιάχνουμε σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, τη στέβια και το λεμόνι.
3. Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
4. Τα παγωμένα κομμάτια από το πεπόνι τα ενσωματώνουμε με το σιρόπι π σε ένα μπλέντερ. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες αποτέλεσμα και παγώνουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
EXTRA TIP: Προσθέστε μικρά κομμάτια από φρέσκο πεπόνι πάνω από το σορμπέ σας.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Οι σοκολάτες του καλοκαιριού - Πέντε συνταγές για παγωμένες απολαύσεις, από το icookgreek.com!
Σορμπέ πεπόνι από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly" !
Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι μόνο ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από την Αργυρώ μας!
Σορμπέ σύκο με Μαυροδάφνη, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Σπιτικό σορμπέ βερίκοκο, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!
Sorbet ανανά με σοκολάτα, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση