Beignets γεμιστά με σοκολάτα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΤΕΜΑΧΙΑ  16-18
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  15Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ   2Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ   40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   3/5

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

170 ml νερό, ζεστό

170 ml γάλα

450 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

50 γρ. ζάχαρη

3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

1 κ.σ. μαγιά, ξερή

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κανέλα, σκόνη

αυγό, medium

Για τη γέμιση:

230 ml κρέμα γάλακτος

170 γρ. σοκολάτα, κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

25 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

½ κ.γ. καφές, espresso

Για το πασπάλισμα:

170 γρ. ζάχαρη, άχνη

1 κ.σ. κακάο, σκόνη

Για το τηγάνισμα:

Ηλιέλαιο

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες     280    14%
ΒΑΖΑΛίπος    12.1g   17%
ΒΑΖΑKορεσμένα   4.4g    22%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   4.3g    9%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    39.4g    15%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    19.2g   21%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.8g    13.33%
ΒΑΖΑΙνες    1.1g   5%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για τη ζύμη:Σε ένα μπολ αδειάζουμε το νερό, το γάλα, τη μαγιά, το βούτυρο και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν.

2Το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλάτι, το αλεύρι, το αυγό, την κανέλα και ζυμώνουμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι.
3Το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά να φουσκώσει.
4Αδειάζουμε παράλληλα την κρέμα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μόλις πάρει μια βράση, αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα με τον καφέ και με ένα κουτάλι ή σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει, και το αδειάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη.
5Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας, σε ορθογώνιο σχήμα πάχους μισό εκ. Κόβουμε σε ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 5Χ6 εκ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου με λαδόκολλα, κάνουμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη.
6Καλύπτουμε το ταψί με μια πετσέτα και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
7Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, με ένα ίσιο μαχαίρι κάνουμε μια τρύπα και τα γεμίζουμε με τη γέμιση.
8Σε ένα μπολ αδειάζουμε την άχνη μαζί με το κακάο και τα βουτάμε μέσα ώστε να καλυφθούν εντελώς. Σερβίρουμε.
Beignets γεμιστά με σοκολάτα
#tsoulotip: Δεν θέλουμε να καεί πολύ το ηλιέλαιο, για να μην καούν απέξω και δεν ψηθούν μέσα
Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς,  όμως  κάνοντας ένα κλικ σε αυτές,  λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/psomia-zymes/beignets-gemista-me-sokolata

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *