Boston Chocolate Cream Pie, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

(Για στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20-22 cm)

3 μεγάλα αυγά

120 γρ ζάχαρη

70 γρ αλεύρι

50 γρ κόρν φλάουερ

2 βανιλέτες

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

 

bos3

 

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.

Προσθέτουμε μέσα στο μίξερ το αλεύρι και το κόρν φλάουερ κουταλιά-κουταλιά

και στο τέλος  το μπαίκιν πάουντερ  .

Βουτυρώνουμε ένα σκεύος διαμέτρου 22 cm και το στρώνουμε με χαρτί

ψησίματος που το βουτυρώνουμε και αυτό.

Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 160 C.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα 2.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

500 γρ φρέσκο γάλα 

3 βανίλιες

5 κρόκοι αυγού

125 γρ ζάχαρη λευκή

25 γρ μαλακό αλεύρι

25 γρ κόρν φλάουερ

50 γρ βούτυρο

 

bos2

Ζεστάνετε το γάλα με τις βανίλιες σε μέτρια φωτιά.

Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

υποκίτρινο μείγμα και προσθέστε το αλεύρι και το κόρν φλάουερ.

Προσθέστε το μείγμα του μίξερ  στην κατσαρόλα.

Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και να κάνει φυσαλίδες..

Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά να λιώσει εντελώς..

Αφήστε στην άκρη την κρέμα σκεπασμένη με μια μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα να κρυώσει καλά.

Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε την λευκή ζάχαρη με καστανή η μαύρη ..

Η κρέμα σας θα έχει γεύση μελιού και θα είναι εμφανιασιακά σαν κρέμα μόκα ( ειδικά αν βάλετε μαύρη ζάχαρη).

(Εμείς εδώ φτιάξαμε κρέμα με μαύρη ζάχαρη).

bos1

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ

125 γρ κρέμα γάλακτος

125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 72% κακάο ΙΟΝ

Φέρτε την κρέμα γάλακτος σε βρασμό .

Τραβήξτε απο την φωτιά και ρίξτε μέσα την σοκολάτα ..

Αρωματίστε αν θέλετε με λίγες σταγόνες εσάνς ρούμι..

Αφήστε να κρυώσει  προτού την χρησιμοποιήσετε.

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Κόψτε το παντεσπάνι στα 2.

Στρώστε την κρέμα σας με μια σπάτουλα.

Βάλτε απο πάνω το δεύτερο παντεσπάνι.

Καλύψτε με την γκανάς..

Στολίστε αν θέλετε με λεπτές γραμμές λιωμένης λευκής σοκολάτας (με λεπτό κορνέ).

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα..

Σερβίρετε με ζεστό καφέ η τσάι..

Η γεύση του θα σας θυμίσει μεγάλο κώκ.

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
https://koykoycook.gr/?p=23874
 
 
 
bos4
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *