Bretzel-Pretzel (Γερμανικό κουλούρι), από την Ανδριάννα και το “Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana”!
Bretzel (Γερμανικό κουλούρι)
Υλικά:
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 κ. σούπας ζάχαρη
1/2 κτ. γλ. αλάτι
μισό φλιτζάνι λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
500 γρ. αλεύρι
Σε ένα κατσαρολάκι νερό που βράζει 2 κ.σ. σόδα φαγητού για πριν το ψήσιμο
Διαδικασία:
Σε ένα μπολ λιώνουμε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Όταν φουσκώσει, ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά, μπορεί να μην το πάρει όλο και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Το αφήνουμε να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και σόδα να βράζει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6-7 κομμάτια και πλάθουμε σε κορδόνια τα οποία στρίβουμε σε bretzel.
Βουτάμε το καθένα για 5′ στο σοδόνερο με μια τρυπητή κουτάλα και απλώνουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, για να φουσκώσουν. Είναι έτοιμα όταν κάνουν σκασίματα στην επιφάνεια.
Μην παραλείψετε τη διαδικασία του “μπάνιου”, γιατί αυτό κάνει τη διαφορά. Τα ψήνετε στους 220 β C στον αέρα αυστηρά για 10′. Τα ελέγχετε στο 5′ γιατί από φούρνο σε φούρνο οι θερμοκρασίες αλλάζουν, ειδικά στη δεύτερη λαμαρίνα που καίει ήδη ο φούρνος πολύ.
Καλή επιτυχία και απόλαυση!
Σημ. Αφού τα βουτήξετε ελάχιστα στο σοδόνερο, μετά τα αφήνετε να φουσκώσουν. Εξαιτίας του μπάνιου, δημιουργούν σκασίματα. Όταν δημιουργηθούν οι ρωγμές και έχουν διπλασιαστεί σε όγκο τα ψήνετε. Ένα ταψί κάθε φορά, όχι μαζί, ας είναι στον αέρα.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα, από την αγαπημένη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorn...
Κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με σοκολατένιο τυρί κρέμα, από την Έλσα Κουκουμέρια και το chef στον α...
Κουλούρια Θεσσαλονίκης - Crunchy Sesame Bagels, by Akis and akispetretzikis.com!
Πανεύκολα Pretzels από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!
Γλυκά κουλούρια με πραλίνα και σοκολάτα (Video), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-fo...
Kετογονική διατροφή : Κουλούρι τύπου Θεσσαλονίκης, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitche...
Αφήστε μια απάντηση