Κουλούρια Θεσσαλονίκης – Crunchy Sesame Bagels, by Akis and akispetretzikis.com!
NΗΣΤΙΣΙΜΟ, ΕΥΚΟΛΟ, ΥΠΕΡΤΡΑΓΑΝΟ συνταγή από Σαλονικιό και εντάξει…… το οτι είναι η καλύτερη συνταγή εγγύηση το ξέρετε!!
Συστατικά
150 γρ. αλεύρι σκληρό
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
7 ½ γρ. αλάτι
35 γρ. ζάχαρη
275-300 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
2 φακελάκια ξερή μαγιά
Για την επικάλυψη
σουσάμι
2 κ.σ. ζάχαρη
500 γρ. χλιαρό νερό
50 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
10
Μερίδα/ες
2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό με τη μαγία και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε για 5-6 λεπτά να φουσκώσει η μαγιά.
Προσθέτουμε στον κάδο όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη (το αλεύρι σκληρό, το αλεύρι γ.ο.χ., τη ζάχαρη και το αλάτι) και τα χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή για 7-8 λεπτά ταχύτητα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, ελαστική και εύκολη στο δούλεμά της. Η ζύμη θα ξεκινάει να ξεκολλάει απο τον πάτο.
Λαδώνουμε τα τοιχώματα ενός μπολ και μεταφέρουμε την ζύμη να ξεκουραστεί εκεί μέσα σκεπάζοντάς το με μια μεμβράνη για 30’- 1 ½ ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Γεμίζουμε ένα μπολ με το νερό (500γρ.) και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, και ένα άλλο μπολ με το σουσάμι.
Λαδώνουμε τον πάγκο εργασίας μας, βάζουμε την ζύμη και κόβουμε σε κομμάτια βάρους 80 γρ (10 τεμ) .
Σχηματίζουμε με τα κομμάτια ζύμης μπαλάκια. Το κάθε μπαλάκι το πλάθουμε με τα χέρια μας σαν λουκάνικο και ενώνουμε τις 2 άκρες για να σχηματίσουμε το κουλούρι μας. Προσέχουμε όλα τα κουλούρια να έχουνε την ίδια διάμετρο.
Βουτάμε το κάθε κουλούρι μέσα στο νερό και αμέσως μετά στο μπολ με το σουσάμι.
Τοποθετούμε σε ταψιά (35Χ40) που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Για το σερβίρισμα προτείνω να τα αλείψουμε με λιωμένο βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστά και να τα συνοδεύσουμε με blue cheese ή φέτα και σταφύλι πίκλα!!!
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
50 minutes
Preparation Time
10 pieces
Portion(s)
2
Difficulty
Method
Preheat the oven to 200*C (390*F) Fan.
Use the mixing bowl from your mixer. Add the water and yeast and mix with a spoon until the yeast has dissolved. Let it rest for 5-6 minutes until the yeast becomes foamy.
Add the rest of the ingredients to the mixing bowl (the hard wheat flour, all-purpose flour, sugar and salt). Beat them, using the hook attachment, on medium/high. It should take about 7-8 minutes until if forms a soft, elastic dough, which is easy to handle. The dough will start to pull off the bottom.
Grease the whole interior of a bowl with oil. Transfer the dough to the bowl, cover with plastic wrap. Allow to rest for 30 minutes to 1 ½ hours, until it doubles in size.
Fill a bowl with water (500g). Add the sugar and mix until the sugar dissolves. Add the sesame to a separate bowl.
Brush some oil on to a clean work surface before setting down the dough. Cut in to about 10 pieces, 80 g each.
Form smooth balls. Knead each ball by hand, in to a long roll (like a sausage). Bring the two edges together to form a circle. Try to make them all the same size and shape.
Dip each bagel into the bowl with water and directly into the bowl with sesame seeds.
Place on to 35×40 cm baking sheets that have been lined with parchment paper. Bake for about 15-20 minutes, until golden.
To serve, brush with melted butter while they are still hot. Try them with blue cheese, feta cheese or pickled grapes!!.
Αφήστε μια απάντηση