Κέικ Βοστώνης, από το icookgreek.com!

  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. φρέσκο, μαλακό βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 150 ml γάλα
  • Για την κρέμα
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 70 γρ. ζάχαρη ζάχαρη
  • 200 ml γάλα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 45 γρ. μαλακό βούτυρο γάλακτος
  • Για το γλάσο
  • 170 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 3 κουταλιές σούπας νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο γάλακτος
  • 1½ κουταλιά της σούπας μέλι
  • λίγο αλάτι αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά.
  2. Αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα βουτύρου, το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 50-55 λεπτά. Ξεφορμάρετε και αφήνετε το κέικ να κρυώσει σε μία σχάρα. Το κόβετε εγκάρσια σε δύο δίσκους.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για την κρέμα εκτός από το βούτυρο και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αφήνετε την κρέμα να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε στο βούτυρο. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  4. Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα με το νερό, το βούτυρο, το μέλι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Απλώνετε στον ένα δίσκο κέικ την κρέμα και καλύπτετε με το δεύτερο δίσκο. Περιχύνετε το γλυκό με το γλάσο σοκολάτας.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

ΔΙΑΣΗΜΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ | Συνταγή για κέικ Βοστώνης γνωστό και ως τούρτα-κωκ. Λέγεται ότι γεννήθηκε στο βοστωνέζικο ξενοδοχείο Parker House Hotel από τον διάσημο Γάλλο σεφ Augustine Francois Anezin, ο οποίος ηγήθηκε της κουζίνας του μεταξύ 1865-1881. Το κέικ της Βοστώνης (Boston Cake)  Βοστώνης είναι το επίσημο επιδόρπιο της Μασαχουσέτης από τις 12 Δεκεμβρίου του 1996.

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%B2%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *