Μαρέγκες σοκολάτας, από την Nestle και το glikessintages.gr!
Χρόνος προετοιμασίας
40′
Χρόνος ψησίματος
90′
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη
Μερίδες
Για 40 άτομα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά
- 120 γρ ασπράδια (από 6 αυγά)
- 180 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 60 γρ άχνη ζάχαρη
- 15 γρ κακάο Nestle Dessert
- 30 γρ φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
- 200 γρ κουβερτούρα Nestle Dessert ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύ-τητα προσθέτοντας σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα και αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ μέχρι να πά-ρουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
- Περνάμε την άχνη και το κακάο από σίτα και τα βάζουμε στο μείγμα.
- Με απαλές κινήσεις ομογενοποιούμε το μείγμα και το τοποθετούμε σε κορνέ. Βάζουμε λίγη μαρέγκα επάνω στο ταψί και με τη βοήθειά της κολλάμε τη λα-δόκολλα στο ταψί.
- “Κόβουμε” μαρέγκες πάνω στην λαδόκολλα 2 εκ διαμέτρου.
- Πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης.
- Ψήνουμε για μιάμιση ώρα αφήνοντας λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου με-τά τα 45 λεπτά.
- Αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν και λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύ-ματα ή σε μπεν μαρί. Βουτάμε τις βάσεις από τις μαρέγκες στη σοκολάτα και αφήνουμε να σταθερο-ποιηθεί η σοκολάτα πάνω σε λαδόκολλα.
https://www.glikessintages.gr/syntagi/mareges-sokolatas
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σάντουιτς μαρέγκας με παγωτό, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Πανεύκολη τούρτα με μαρέγκα και φράουλες, από το sokolatomania.gr!
Μαρεγκάκια -μπεζέδες με γκανάζ από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις "Γλυκές Αλχημείες" !
Μπεζέδες (μαρεγκάκια), από το icookgreek.com!
Σεμιφρέντο φράουλας με μαρεγκάκια , από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό µε ψημένη μαρέγκα από την Αργυρώ!
Αφήστε μια απάντηση