Μιλφέιγ με καρύδια και σοκολάτα από την Nestle και το “glikessintages.gr”!
20 Λεπτά
10 Λεπτά
Για 8 άτομα
Υλικά:
· 1 συσκευασία κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ
· 400 γρ. γάλα 2%
· 2 αυγά
· 1 κ.σ. αλεύρι
· 20 γρ. Ζάχαρη
· 20 γρ. Καρύδια
· 1 κομμάτι βούτυρο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
· 2 φύλλα κρούστας κομμένα σε τετράγωνα 9Χ9 (24 τεμ)
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Μέσα σε μια κατσαρόλα λιώστε τη κουβερτούρα με το γάλα σε χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά με το αλεύρι.
- Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, ρίξτε το μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να δέσει πάνω στη φωτιά με το σύρμα & μόλις δέσει απλώστε το σε ένα ταψί, σκεπάστε το με μια μεμβράνη που να εφάπτεται επάνω και αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη, προσθέστε 1 κ.σ. νερό και αφήστε να καραμελώσει. Μόλις καραμελώσει προσθέστε τα σπασμένα καρύδια και ανακατέψτε. Μόλις καραμελώσουν ρίξτε τα σε μια λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν.
- Αλείψτε με βούτυρο τα φύλλα & βάλτε τα σε ταψάκια. Ρίξτε σε 8 από τα φύλλα, καραμελωμένα καρύδια & ψήστε τα για 3-4 λεπτά.
- Για να σερβίρετε, βάλτε ένα φύλλο στο πιάτο σας & από πάνω βάλτε κρέμα σοκολάτας. Επαναλάβετε για άλλη μια φορά και σκεπάστε με το φύλλο που έχει καραμελωμένα καρύδια.
Η Συμβουλή του Σεφ:
Στήνουμε το γλυκό μας λίγο πριν σερβίρουμε!
https://www.glikessintages.gr/syntagi/Milfeig-me-karudia-kai-sokolata
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μιλφέιγ με κρέμα βανίλιας, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Mιλφέιγ σοκολάτας από το gourmed.gr!
Μιλφέιγ με πραλίνα, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!
Μιλφέιγ, από τον Πάνο Θεοδωρίτση και το sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.com!
Νηστίσιμο μιλφέιγ με κράκερ, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Μιλφέιγ ατομικά πανεύκολα σε 10 λ (Video), από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση