Τιραμισού με σοκολάτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το τιραμισού είναι το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό όλων των εποχών. Φανταστείτε το και με σοκολάτα! –

 

Υλικά

  • 1 πακέτο cookies σοκολάτας
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 150 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 4 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές (σκόνη) ή 1 φλιτζανάκι δυνατός εσπρέσο, μονός
  • 70 γρ. κονιάκ
  • κακάο για πασπάλισμα

 

Μερίδες: 8-10, Προετοιμασία – παρασκευή: 40΄, Αναμονή: 2 ώρες

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Βάζουμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε και την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή με αυγοδάρτη, προσθέτοντας έπειτα έναν-έναν τους κρόκους και τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και το αποσύρουμε μόλις αρχίσει να φουσκώνει. Προσθέτουμε τον καφέ (εσπρέσο ή σκόνη) και ανακατεύουμε ρίχνοντας στο τέλος και το κονιάκ.
Σπάμε τα cookies σε χοντρά κομμάτια και μοιράζουμε μερικά από αυτά μέσα σε 8-10 ποτήρια του ουίσκι ή του νερού (ή μέσα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος), καλύπτοντας τον πάτο. Τα ραντίζουμε με λίγο από το σιρόπι γάλακτος-κονιάκ και από πάνω βάζουμε το 1/3 της σοκολατένιας κρέμας. Απλώνουμε άλλη μία στρώση από μπισκότα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ή πολύ περισσότερο αν χρησιμοποιήσουμε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος). Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.

Tip
Για πιο όμορφη εμφάνιση, χρησιμοποιούμε κορνέ για το σερβίρισμα της κρέμας στα ποτήρια. Ίσως χρειαστεί, όμως, να την αφήσουμε να κρυώσει στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρώς.

 

http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/mous-kremes/tiramisou-me-sokolata/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *