Εύκολα κρουασάν, από τον Γιώργο Τσούλη!







ΤΕΜΑΧΙΑ 12-14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 25Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
50 ml γάλα
1 πακέτο σφολιάτα
1 κρόκο αυγού
Καστανή ζάχαρη, για το πασπάλισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
2Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 τετράγωνα κομμάτια. Το κάθε ένα από αυτά το κόβουμε διαγώνια σχηματίζοντας 2 τρίγωνα.
3Παίρνουμε ένα από τα τρίγωνα και το τοποθετούμε μπροστά μας. Με ένα κουταλάκι βάζουμε πραλίνα φουντουκιού στην βάση του τριγώνου και αρχίζουμε να τυλίγουμε προς την κορυφή του.
4Πιάνουμε τις άκρες και τις γυρίζουμε ελαφρώς προς τα μέσα για να πάρουν το σχήμα του μισοφέγγαρου όταν ψηθούν.
5Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γάλα με τον κρόκο αυγού, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα και τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια του κάθε κρουασάν.
6Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι τα κρουασάν μας να πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
#tsoulotip: Μπορούμε να προσθέτουμε και τριμμένη κουβερτούρα ή να κάνουμε μείγμα πραλίνας φουντουκιού με φυστικοβούτυρο.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ανακυκλώμενα κρουασάν στον φούρνο με σοκολάτα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Αφράτα κρουασάν ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ & ΑΥΓΟ, από την Αλεξάνδρα Παπαθεοδώρου και το dairy-free.eu!
Μίνι κρουασάν σοκολάτας, από τη Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Κρουασάν -banoffee στο πι και φι, από τον Γιώργο Τσούλη!
Εύκολα κρουασάν σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη, την NESTLÉ και το glikessintages.gr!
Rugelach (ρούγκελαχ) , μπισκότα βουτύρου γεμιστά , σαν κρουασάν, από την Μπέττυ μας και το "Τaste of...
Αφήστε μια απάντηση