Εύκολο υγρό κέικ σοκολάτας ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ, από τον Giorgio και το gourmed.gr!

Μερίδες:
8-10
Χρόνος προετοιμασίας:
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
45 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
60 λεπτά

Προέλευση:
Ελλάδα
Κατηγορία:
Παιδικές γεύσεις

,

Αυτό το υγρό κέικ σοκολάτας θα σας ενθουσιάσει με την ευκολία αλλά και την απίστευτη γεύση του.

Συστατικά:

35 γρ κακάο
150 γρ σοκολάτα
150 γρ βούτυρο
300 γρ καστανή ζάχαρη
80 γρ  νερό 7-8 κουτ σούπας
4 αυγά
2 βανίλιες

Οδηγίες:

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια  και χτυπάμε μία σφιχτή μαρέγκα

Ανακατεύουμε το κακάο την σοκολάτα την ζάχαρη το νερό και το βούτυρο σε πολύ πολύ χαμηλή φωτιά.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα αποσύρουμε το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύουμε καλά και γρήγορα να μην ψηθούν οι κρόκοι
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά και προσθέτουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί.

Βουτυρώνουμε την φόρμα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ανάλογα με το πόσο ρευστό θέλουμε να είναι το κέικ μας.

http://www.gourmed.gr/syntages/oles-oi-syntages/eykolo-ygro-keik-sokolatas?tid=1189



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *