Μιλφέιγ γρήγορο με cream crackers και κρέμα κακάο (διαίτης), από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!
Σήμερα είναι μια υπέροχη , ηλιόλουστη μέρα και η διάθεσή μου είναι αρκετά καλή. Όταν λοιπόν έχω ανεβασμένη διάθεση ένα πιθανό σενάριο είναι να ανοίξω το ψυγείο , τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας , να αναζητήσω υλικά , να τα συνδυάσω και να συνθέσω ένα γλυκό. Τα σημερινά δεδομένα οδήγησαν σε ένα δροσερό γλυκό με προδιαγραφές δίαιτας και παραπέμπει σε πρόχειρη παραλλαγή μιλφέγ με κρέμα κακάο αφού τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν cream crackers ολικής άλεσης , κρέμα με κακάο και στέβια και μια ανάλαφρη σαντιγύ από σκόνη βανίλιας χτυπημένη με άπαχο γάλα…Το αποτέλεσμα , πιστέψτε με , πραγματικά πολύ ελαφρύ αλλά και πολύ γευστικό…
Υλικά:
2 πακέτα cream crackers (αν θέλουμε χρησιμοποιούμε ολικής άλεσης)
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 κ.σ. (γεμάτη) κακάο
5 κ.σ. στέβια
660 ml. φρέσκο γάλα (1,5 % λιπαρά)
1 φάκελο σκόνη βανίλιας τύπου Garni
200 ml φρέσκο γάλα (χρησιμοποιούμε κι εδώ άπαχο)
Και λίγο ακόμα γάλα για να μουσκέψουμε τα cream crackers
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για την επιφάνεια
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση :
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα κακάο: Βάζουμε τα 560 ml. γάλα στην κατσαρόλα και τα άλλα 100 ml. τα βάζουμε σε ένα μπωλάκι. Προσθέτουμε εκεί το περιεγχόμενο του φακέλου “ανθος αραβοσίτου βανίλιας” , το κακάο και τη στέβια και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα στερεά υλικά . Όταν ζεσταθεί το γάλα , αδειάζουμε μέσα το περιεγχόμενο του μπωλ και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν δέσει (λίγα λεπτά είναι αρκετά) αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (χτυπάμε τη σκόνη στο μίξερ για 5 λεπτά μαζί με τα 200 ml γάλα μέχρι να αφρατέψει). Αφήνουμε τότε τη μισή ποσότητα μέσα στον κάδο του μίξερ και φυλάμε σε ένα μπωλ την άλλη μισή.
Προσθέτουμε τότε σιγά-σιγά την κρέμα κακάο που στο μεταξύ έχει κρυώσει στον κάδο με τη σαντιγύ και χτυπάμε μέχρι να πετύχουμε μια βελούδινη κρέμα.
Βουτάμε για λίγο τα κράκερς στο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ 20×30 . Αδειάζουμε πάνω τη μισή κρέμα κακάο και την απλώνουμε με μια σπάτουλα . Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δημιουργώντας άλλη μια στρώση και τελειώνουμε απλώνοντας τη σαντιγύ που φυλάξαμε.
Σπάζουμε μπόλικα cream crackers που θα περισσέψουν από το δεύτερο πακέτο και τα σκορπίζουμε στην επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον μέχρι να παγώσει καλά!
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Αφήστε μια απάντηση