Μιλφέιγ με σπιτικό φύλλο, από τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα πολύ νόστιμο μιλφέιγ φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από τα χεράκια μας.

Συστατικά

ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 800 γρ. μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι

Για την κρέμα

  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 1/3 φλ. Ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 1 πακετάκι βανίλια ζάχαρη
  • 2 κ.σ. άχνη
Οδηγίες
  1. Βγάζουμε το βούτυρο απο το ψυγειο και τριβουμε στο τριφτη, μετα ανακατεύουμε με το αλεύρι.
  2. Βάζουμε στο νερό μας τα αυγά , αλατι, και ξίδι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο αλεύρι με το βούτυρο που έχουμε κάνει μια λακούβα, ζυμώνουμε τη ζύμη μας, ομως εδω να προσέξουμε η σφολιάτα δεν θελει πολυ ζυμώμα.
  3. Μόλις ανακατεύουν ολα τα υλικά, είμαστε έτοιμοι, χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δυο και βάζουμε στη σακούλα και μετά το βάζουμε στο ψυγειο για δυο ώρες λεει η συνταγη κανονικά, εγώ πάντα την κανω απο την προηγούμενη.
  4. Μετα βγάζω από το ψυγείο και απο καθε μπαλάκι που εβαλα φτιάχνω δυο φύλλα.
  5. Ψήνουμε στους 200-220 β. μεχρι να γίνει ρόδινη.
  6. Για την κρέμα -γέμιση: Βάζουμε 4 φλιτζάνια γάλα (200γραμμαριων) και 1/3φλιτζανι ζαχαρη απάνω στο μάτι να βράση το γάλα.
  7. Χτυπαμε 4 αυγα με 4 κ σ αλεύρι στο μίξερ καλα, μετα παίρνουμε λιγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε με τα αυγά για να γίνει ομοιομορφο μείγμα. Βάζουμε στη κατσαρόλα το μείγμα μας ανακατεύουμε για να μην πιάσει απο κάτω και κανουμε τη κρέμα μας, δεν πρεπει να βράσει, συμπληρώνουμε βανίλια αφηνουμε να κρυωσει.
  8. Χτυπαμε το βούτυρο μεχρι να ασπρισει, μετα παίρνουμε απο την κρύα κρέμα 1 κ. σ. και βάζουμε στο βούτυρο και στη συνεχεια χτυπαμε, πρεπει να γίνει μια αφράτη κρέμα .
  9. Στρώνουμε τα φύλλα μας, ενδιάμεσα βάζουμε αφράτη κρέμα και τέλος ραντίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι κρύα

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/milfeig-me-spitiko-fyllo.html


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *