Νηστίσιμο ρυζόγαλο, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εάν σας αρέσει το ρυζόγαλο αλλά νηστεύετε ή ακόμη κι αν είστε ακόλουθος vegan διατροφής τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς… Επίσης όσοι έχετε δυσανεξία στη λακτόζη τότε και πάλι θα ικανοποιηθεί η επιθυμία σας για ένα λαχταριστό γλυκό με αυτό εδώ το ρυζογαλάκι..
Δείτε πόσο εύκολα γίνεται ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες…

Υλικά για 5 μπολάκια:

1 λίτρο φυτικό γάλα ( ρόφημα αμυγδάλου, ρόφημα σόγιας με γεύση βανίλια)
1/2 κούπα του νες νερό
2/3 κούπας του νες ρύζι γλασέ
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική (ή 1 κουταλιά λιγότερο για λιγότερο γλυκό αποτέλεσμα)
2 κάψουλες άρωμα βανίλιας
φλούδα από 1 λεμόνι ακέρωτο
κανέλα για το σερβίρισμα.

Στην πράξη:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πλένουμε καλά το ρύζι μέσα σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να στεγνώσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φυτικό γάλα με το νερό να πάρουν 1 βράση σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις βράσουν προσθέτουμε το ρύζι κι αφήνουμε να σιγοβράσουν με ξεσκέπαστη κατσαρόλα και χωρίς να δυναμώσουμε τη φωτιά. Στη δική μου εστία με μέγιστη θερμοκρασία το 9, ρύθμισα στο 6. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ΞΥΛΙΝΗ κουτάλα και όχι αλουμινένια για να μη διακοπεί ο βρασμός.
Όταν η κρέμα αρχίσει να δένει και το ρύζι να φουσκώνει προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τη φλούδα απ’το λεμόνι (ο χρόνος βρασμού σ’αυτό το στάδιο είναι από 20-30 λεπτά). Ανακατεύουμε ξανά χωρίς να σταματήσουμε και συνεχίζουμε το βρασμό για 10 λεπτά ακόμη να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει τα αρώματα η κρέμα.
Αφαιρούμε τη φλούδα από το λεμόνι και ισομοιράζουμε σε μπολ.
Αφήνουμε λίγο να χλιάνει και σερβίρουμε με κανέλα!

Καλή επιτυχία
Φιλικά,
Μαριφάνη

 
https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2021/04/blog-post.html?m=1&fb
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *