Πανακότα light με γιαούρτι και πεπόνι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!

Μια ανάλαφρη πανακότα με βάση γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και πεπόνι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς περιττές θερμίδες. Για την ώρα που χρειάζεσαι κάτι γλυκό και δροσερό, χωρίς της ενοχές των λιπαρών και της ζάχαρης.
Υλικά για 4 άτομα:
- 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% ή πλήρες αν το προτιμάτε
- 250γρ. σάρκα από πεπόνι καθαρισμένο
- 4 φυλλαράκια δυόσμου φρέσκα
- 125ml νερό
- 1/2 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
- 2 κουτ. γλυκού στέβια
- 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη ή 6 ζελατίνες μικρές (10γρ.)
Για το σερβίρισμα:
- πεπόνι ψιλοκομμένο
- κορφούλες δυόσμου
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε ένα αφέψημα με το καυτό νερό και τον ξερό δυόσμο, το στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει. Μουλιάζετε μέσα στο κρύο αφέψημα τη ζελατίνα για 5-6 λεπτά να φουσκώσει. Ανακατεύετε να διαλυθεί και μεταφέρετε όλο το περιεχόμενο σε μπρίκι. Το βάζετε στη φωτιά να κάψει και ανακατεύετε με κουτάλι να διαλυθεί εντελώς μέσα η ζελατίνα.
- Ζυγίζετε το πεπόνι και το γιαούρτι και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τη στέβια και το δυόσμο. Προσθέτετε τη διαλυμένη ζελατίνη περνώντας τη από σουρωτήρι και πολτοποιείτε όλα τα υλικά μαζί.
- Μοιράζετε το μείγμα της πανακότας σε 4 μικρά διάφανα ή πορσελάνινα δοχεία ή σε ατομικά φορμάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η πανακότα.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε τις πανακότες σε πιάτα, βουτώντας τις φόρμες για λίγο σε ζεστό νερό. Εναλλακτικά σερβίρετε τις πανακότες κατ’ ευθείαν με τα δοχεία.
- Ψιλοκόβετε λίγο πεπόνι σε κυβάκια και διακοσμείτε τις πανακότες πριν σερβίρετε διακοσμώντας με φυλλαράκια ή κορφούλες δυόσμου.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.sweetly.gr/2015/08/panacotta-light-me-giaourti-kai-peponi/#more-4070
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πανακότα με 2 είδη σοκολάτας, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Πανακότα λεμόνι, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!
Πανακότα με κουλί φράουλας, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Πανακότα με γιαούρτι της Μερόπης, από την Αργυρώ!
Panacotta φράουλα, εύκολη και δροσερή από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly" !
Πανακότα με σοκολάτα γάλακτος από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!


Αφήστε μια απάντηση