Πανακότα με γιαούρτι και σος φράουλα, από την καταπληκτική Μαρία Κούρτη και το syntagesgiadiabitikoys.blogspot.gr


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

 

 

 

 ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑ

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Το πιο εύκολο και υγιεινό γλυκάκι για μικρούς και μεγάλους!!
Η εκτέλεσή του είναι πάρα πολύ απλή και τώρα που είναι η εποχή της φράουλας πάμε να το φτιάξουμε παρεούλα!
Πλένουμε , καθαρίζουμε και κόβουμε τα 250 γρ φράουλες σε φετούλες
Πασπαλίζουμε με την καταπληκτική βιολογική ζάχαρη καρύδας 7elements , προσθέτουμε τα 500γρ άπαχο γιαούρτι και ανακατεύουμε
Σε ένα μπολάκι βάζουμε νερό και μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης 
( αν επιλέξουμε σκόνη ζελατίνη την βάζουμε σε ένα φλ.καφέ νερό) 
 
Ζεσταίνουμε πολύ καλά τα 2 φλ.τσ. γάλα μαζί με την βανίλια και ρίχνουμε μέσα τα μουσκεμένα και καλά στυμμένα φύλλα ζελατίνης ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά με το σύρμα
Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το μείγμα γιαούρτι-φράουλες ανακατεύοντας απαλά
Αδειάζουμε σε φορμάκια ή φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες
( Αν θέλουμε το βάζουμε στην κατάψυξη και γίνεται απίθανο παγωτό!!)

ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑ

Πλένουμε , καθαρίζουμε τις υπόλοιπες 250 γρ φράουλες και τος βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη καρύδας και το νεράκι να βράσουν για 2 λεπτά
Αποσύρουμε και με το ραβδομπλέντερ τις λιώνουμε ( αν χρειαστεί το ξαναβάζουμε στη φωτιά για να δέσει)
Αφήνουμε να κρυώσει και η σως φράουλα είναι έτοιμη!!
Ενας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε στο μούλτι τις φράουλες με την ζάχαρη καρύδας , πολτοποιούμε και μετά αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και το βράζουμε για 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *