Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου, με 5 υλικά της στιγμής, από το sintayes.gr!
Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό που δεν απαιτεί ψήσιμο. Ένα γλυκό με στρώσεις μπισκότων και ανάλαφρη γευστικότατη πλούσια κρέμα τυριού, σοκολάτας και σαντιγί που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένης σας συνήθεια. Μια γευστική απόλαυση για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις περιστάσεις, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.
Μερίδες: 16-18 κομμάτια
Χρόνος: 20 + 3-4 ώρες αναμονή ψύξης
Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους
Υλικά συνταγής
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ (όσα πάρει)
- 440 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 φλ. τσαγιού γάλα
- 4 φακελάκια (78 γρ. το ένα) Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση σοκολάτα
- 220 γρ. έτοιμη σαντιγί
Εκτέλεση συνταγής
- Στρώνετε (1 στρώση) μπισκότα σε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33 περίπου, φροντίζοντας το ένα να καλύπτει το επόμενο στην άκρη του, ώστε να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους. Αν υπάρχουν κενά, κόβετε μπισκότα στο μέγεθος που απαιτείται για να χωρέσουν στα σημεία που θέλετε να καλύψετε και τα στρώνετε καλά για να καλυφθεί πλήρως η βάση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός πολύ καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αφρατέψει. Ρίχνετε σταδιακά το 1 φλ. γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια, μειώνετε στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε τη σκόνη κρέμας αραβοσίτου από τα φακελάκια, ρίχνετε σταδιακά και τα υπόλοιπα 2 φλ. γάλα χτυπώντας να ενσωματωθούν πλήρως.
- Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε μέσα στη κρέμα τυριού-σοκολάτας τη σαντιγί, σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη, με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Απλώνετε το μισό σοκολατένιο μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη στρώση μπισκότων και το στρώνετε ισομερώς με τη μαρίζ. Από πάνω καλύπτετε όλη την επιφάνεια με άλλη μια στρώση μπισκότων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία της 1ης παραγράφου, ώστε να μην μείνουν κενά μεταξύ τους.
- Τελειώνετε στρώνοντας το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα από πάνω, ισιώνετε την επιφάνεια, σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε σκέτο ή γαρνιρισμένο με φρούτα εποχής ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.sintayes.gr/syntages/panefkolo-sokolatenio-gliko-psigiou-me-5-ylika-tis-stigmis/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γλυκό ψυγείου με ανανά και γιαούρτι (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodah...
Μαμαδίστικο γλυκάκι, από την αγαπημένη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!
Σοκολατένια τερίνα με 5 υλικά (Video), από το sintayes.gr!
Εύκολο και πολύ γευστικό γλυκό ψυγείου stracciatella, από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmo...
Γλυκό ψυγείου φράουλα με σφολιάτα (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodaho...
Φτιάξτε το καλύτερο νηστίσιμο γλυκό του παππού Τάσου - Vegan dessert from Grandpa Tassos(VIDEO)!
Αφήστε μια απάντηση