100γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120γρ Ζάχαρη
3 Αυγά
30γρ Κακάο
1/2 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
300γρ 36% Κρέμα Γάλακτος
200γρ 5% Γιαούρτι
40γρ Ζάχαρη Άχνη
680γρ Ροδάκινο κομπόστα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
150ml 36% Κρέμα Γάλακτος
100γρ Κουβερτούρα σοκολάτα
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
50γρ Σαντιγί
12 Μερίδες
Μέτρια
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι ,το μπέκιν και το κακάο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και αφράτο. Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι ,το μπεκιν και το κακάο, ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε την ζύμη σε ένα τσέρκι 18 εκατ αφού πριν τοποθετήσουμε λαδόκολλα και ψήνουμε 20-25 λεπτά.
2ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει κορυφές και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη. Σουρώνουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε μικρά κομματάκια. Κατεβάζουμε το μίξερ και προσθέτουμε μέσα στην κρέμα το γιαούρτι, τα κομμάτια ροδάκινου και ανακατεύουμε.
3ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε μέσα την σπασμένη σοκολάτα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
4ΜΟΝΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ
Κόβουμε ελαφρά την κορυφή του κέικ το τοποθετούμε στο τσέρκι και απλώνουμε από πάνω την κρέμα ροδάκινο. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες και στην συνέχεια ρίχνουμε και το γλάσο. Βάζουμε ξανά ψυγείο για 3 ώρες. Με ένα μαχαίρι προσεχτικά ελευθερώνουμε το τσέρκι , κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με σαντιγί αν θέλουμε! Καλή απόλαυση
Αφήστε μια απάντηση