ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ: Peanut choco fudge ή αλλιώς φιστικοσοκολατοκυβάκια σε 5 λεπτά, από το adaywithoutgluten.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

H επαφή μου με την κουζίνα και ιδιαίτερα με την ζαχαροπλαστική προ κοιλιοκάκης, μπορεί να χαρακτηριστεί μάλλον ανύπαρκτη. Περιοριζόταν σε 2 αυγά μάτια, άντε μια “στραπατσάδα” με τοματούλα τριμμένη, βαριά βαριά καμιά μακαρονάδα (λασπωμένη τις περισσότερες φορές εννοείται).

Από την διάγνωση μου και μετά, πέρα ότι ανακάλυψα πως μου αρέσουν γεύσεις και φαγητά που ούτε καν τα δοκίμαζα πριν, πέρα ότι βελτίωσα σε πολύ μεγάλο βαθμό τη διατροφή μου (από τα μεγαλύτερα δώρα της κοιλιοκάκης), ανακάλυψα και την ομορφιά της κουζίνας. Την χαρά του να δημιουργείς κάτι γευστικό, την περιέργεια να δοκιμάσεις κάποια ιδιαίτερη συνταγή, την ικανοποίηση να προσφέρεις στους ανθρώπους που αγαπάς (οικογένεια και φίλους) κάτι που το έχεις δημιουργήσει ΕΣΥ με τα χεράκια σου, “βάζοντας” μέσα όλη την αγάπη σου, ένα κομματάκι από την ψυχή σου.

Μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω, να παιδεύομαι καμιά φορά, να αποτυγχάνω, να δημιουργώ gourmet πιάτα ενίοτε (για την κοράκλα μου πάντα αριστουργήματα – Τέλειο μπαμπά! και κολλητά Πότε θα πας στο Master Chef? – γελάμε όλοι μαζί τώρα), να φέρνω την υπέροχη, υπομονετική γυναίκα μου καμιά φορά στα όριά της… Τόση ώρα με αυτό ασχολείσαι?

Έχω ξεφύγει στον πρόλογο επίτηδες, γιατί αυτό που έφτιαξα χθες είναι τόσο γρήγορο και εύκολο που ζήτημα να γεμίζει 2 αράδες. Ανάμεσα λοιπόν στο απογευματινό καφεδάκι μου, τα ψώνια της γειτονιάς και το μάθημα της κιθάρας της μικρής, θυμήθηκα μια συνταγή (ας την ονομάσουμε συνταγή…) που είχα σημειώσει κάποτε αλλά δεν είχα ποτέ δοκιμάσει, μάλλον την σνόμπαρα ίσως για την ευκολία της, ίσως για την αρκετή ζάχαρη που μάλλον περιέχουν τα συστατικά που χρειάζονται. Δεν πειράζει όμως, μπουκίτσες μικρές γίνονται και αν υπάρχει μέτρο δεν έρχεται και η καταστροφή!

Θέλουμε λοιπόν ένα ταψάκι τετράγωνο, εγώ χρησιμοποίησα ένα ταπεράκι διαστάσεις στο περίπου 10×10 εκατοστά, στο οποίο άπλωσα ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και κόβοντας τα κυβάκια μας στα 2 εκατοστά περίπου μου βγήκαν (5 επί 5), 25 κυβάκια!

Υλικά που χρησιμοποίησα για τη συγκεκριμένη ποσότητα:

Tα λίγα πραγματάκια που απαιτούνται.

– 200 ml ζαχαρούχο γάλα
– 170 gr κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
– 120 gr κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε κομμάτια
– 1- με 2 χούφτες υπέροχο φιστίκι (ή όποιους άλλους καρπούς προτιμάτε με λίγο αλάτι), ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο κατά βούληση στο μπλεντεράκι και
– 2 κουταλιές γεμάτες φιστικόκρεμα gluten free της Sisinni, από την μεγάλη ποικιλία επαλείψεων χωρίς γλουτένη που μπορείτε να βρείτε στα s/m – (προφανώς και οποιοδήποτε άλλο φιστικοβούτυρο μας κάνει τη δουλειά)

Συνταγή πιο εύκολη δεν γίνεται..
– 1,5 με 2 λεπτά στο microwave, σε ένα καλυμμένο μπολ με διαφάνεια ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο μαζί με τα κομμάτια της κουβερτούρας.
– Αφού βγει, ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί και προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα φιστίκια (* αν δεν βάλετε αλμυρούς ξηρούς καρπούς που είναι και δύσκολο να βρείτε χωρίς γλουτένη, ρίξτε λίγο αλάτι στο μίγμα). Ανακατεύουμε ξανά καλά.
– Ρίχνουμε το μίγμα στο ταπεράκι μας και το απλώνουμε όμορφα με την περιβόητη μαρίζ!
– Ομοίως, λίγο πάνω από 1 λεπτό, σε ένα καλυμμένο μπολ με διαφάνεια λιώνουμε και τα κομμάτια της λευκής κουβερτούρας.
– Μόλις βγει, την ανακατεύουμε καλά με το φιστικοβούτυρο, μέχρι να γίνει ένα και ρίχνουμε το μίγμα ως μια δεύτερη στρώση στο ταπεράκι/ταψάκι μας.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Δύο ωρίτσες τουλάχιστον στο ψυγείο, τεμαχίζουμε και είμαστε έτοιμοι! (εγώ βιάστηκα λίγο και το κόψιμο δεν ήταν τόσο “καθαρό”).

Τα κυβάκια μας έτοιμα, κομμένα.

Σχετικά γλυκό είναι το αποτέλεσμα, όμως με το σκέτο μου καφεδάκι μπορώ να πω ότι ταίριαξε μια χαρά, σούπερ!

Η κόρη μου με βαθμολόγησε με ένα  8 στα 10 ( την πρώτη φορά, πλέον παίρνω δεκαράκι), θα τσιμπήσουμε κανα 2 ακόμη αύριο μετά το μεσημεριανό, θα κεράσουμε και κανα φίλο… πάμε για την επόμενη συνταγή. Θα τη τολμήσω κάποια στιγμή και με γάλα καρύδας καθώς και με άλλες παραλλαγές συστατικών!

Εντυπωσιακή παραλλαγή που μπορείτε να επιλέξετε με διάφορους ξηρούς καρπούς που τους βάζουμε πάνω από τη δεύτερη λευκή στρώση πιέζοντας τους ελαφριά προς τα μέσα!

Fudge στολισμένα με ποικιλία ξηρών καρπών!

Συνταγές για fudge γεμάτο είναι το διαδίκτυο, διαλέξτε λοιπόν αυτή που σας ταιριάζει, δημιουργήστε εύκολα και γρήγορα και προσφέρετε λίγη love and sugar στους διπλανούς σας.

 

http://adaywithoutgluten.com/peanut-chocolate-fudge

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *