Χιονισμένα μπισκότα χωρίς γλουτένη, από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfree.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ο Νοέμβριος έχει μπει για τα καλά αλλά είναι ένας μήνας πολύ διαφορετικός από όλους τους άλλους που έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο λόγω της πανδημίας αλλά και του καλού καιρού που έχουμε στην Ελλάδα. Αυτό βέβαια μας βοηθάει στο να έχουμε ακόμα ανοιχτά τα παράθυρά μας. Τη θέρμανση δεν την έχουμε ανάψει ακόμα και πολλά πρωινά μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας στο μπαλκόνι μας ή στην βεράντα μας, μαζεύοντας λίγο ήλιο και βιταμίνη D ακόμα. Δε ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εμένα μου αρέσει πολύ αυτός ο καιρός με τον ήλιο και τις «άνετες» θερμοκρασίες. Και σε όσους αρέσει το χιόνι, μην απογοητεύεστε γιατί θα έρθει και αυτό. Και αν αργήσει; Τότε κάνουμε χιονισμένα μπισκότα για να έχουμε κάτι από χιόνι αυτή την εποχή! 🙂

Αυτά τα χιονισμένα μπισκοτάκια εξαφανίζονται στο λεπτό. Συγκεκριμένα η δόση που έκανα για να τα φωτογραφίσω και τα είχα αφήσει στη σχάρα να κρυώσουν, φαγώθηκαν πριν φωτογραφηθούν και γίνουν διάσημα. Αυτές οι σοκολατένιες μπουκίτσες είναι πραγματικά εθιστικές και όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση «κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα»!

 

 

 

 

Υλικά:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 350 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη Mix C – Mix Pâtisserie της Schaer
  • 200 γρ κουβερτούρα 65% κακάο
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γλ. μπέικιν
  • 1,5 κ.γλ. αλάτι
  • Άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη

 

 

Εκτέλεση:

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το το μπέικιν και το αλάτι.
  2. Σε μπεν-μαρί (Δε χρειάζεται ειδικό σκεύος, απλά τοποθετήστε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει) λιώνουνε καλά το βούτυρο με τη κουβερτούρα, αφού την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια για να λιώσει πιο εύκολα και γρήγορα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει όλο και να  γίνει λείο το μείγμα μας.
  3. Χτυπάμε καλά τα αυγά, είτε με το μίξερ, είτε με το χέρι.
  4. Στο κοσκινισμένο αλεύρι ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, τα αυγά που έχουμε χτυπήσει και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Μπορούμε να τα χτυπήσουμε στο μίξερ ή και με το χέρι.
  5. Τυλίγουμε σε μεμβράνη τη ζύμη μας και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Για μεγαλύτερη ευκολία βάλτε την σε ένα τάπερ που να κλίνει αεροστεγώς.
  6. Πλάθουμε σε 32 περίπου μπαλάκια τη ζύμη αυτή. Για μεγαλύτερη ευκολία εγώ είχα βάλει τη ζύμη σε πλατύ τάπερ και στο ψυγείο. Όταν την έβγαλα από το ψυγείο την έκοψα σε 32 κομμάτια έτσι ώστε να είναι περίπου ίδιου μεγέθους τα μπισκοτάκια μου.
  7. Τα μπαλάκια αυτά τα ρολάρουμε σε κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και τα τοποθετούμε αραιά σε ταψί. Συγκεκριμένα χρειάστηκα 2 ταψιά φούρνου για αυτή τη δόση.
  8. Ψήνουμε στους 180ο C για 14 λεπτά.
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε σχάρα, προτού τα δοκιμάσουμε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

https://vivoglutenfree.com/2020/11/19/xionismena-mpiskota-xoris-glouteni/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *