Σοκολατένιο γλυκό με πραλίνα φουντουκιού ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ5Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5

 

.

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. σοκολατένια μπισκότα τύπου πτι μπερ, θρυμματισμένα + extra, για το σερβίρισμα

300 γρ. πραλίνα φουντουκιού

220 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   624  31%
ΒΑΖΑΛίπος   40.2g   57%
ΒΑΖΑKορεσμένα   11.4g   57%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   10.7g   21%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   60.2g   23%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    20.2g  22%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.25g   4.17%
ΒΑΖΑΙνες   3.2g    13%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
   

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα, το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2Έπειτα, χωρίζουμε το μείγμα στα 2, μεταφέρουμε το ένα από τα 2 κομμάτια σε ένα στρογγυλό τσέρκι ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20εκ. και το πατάμε με τα χέρια μας, ώστε να του δώσουμε ένα ομοιόμορφο κυκλικό σχήμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο κομμάτι.
3Κατόπιν, αλείφουμε το ένα κομμάτι με τα 200 γρ. πραλίνας φουντουκιού, το σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και το αλείφουμε και αυτό με την υπόλοιπη πραλίνα.
4Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγα σοκολατένια μπισκότα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορούμε αντί για πραλίνα φουντουκιού να χρησιμοποιήσουμε φυστικοβούτυρο.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/sokolatenio-gliko-pralina

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *