Τηγανίτα φούρνου, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Την τηγανίτα φούρνου ενδέχεται να την ξέρετε ήδη με τις ονομασίες dutch baby ή/και German pancake.

Δεν θέλω να σας κουράσω με λεπτομέρειες γιατί και πώς ονομάστηκε έτσι. Άλλωστε δεν θέλουμε να τη μάθουμε, να τη φάμε θέλουμε (πείτε μου ότι θυμάστε τη σκηνή)!

Η ετοιμασία της δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη:

  • Βούτυρο στο πυρέξ κατευθείαν από το ψυγείο
  • Όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ
  • Άδειασμα της ζύμης στο πυρέξ
  • Ψήσιμο μέχρι να έχουμε ένα όμορφο φουσκωτό αποτέλεσμα
τηγανίτα φούρνου

Παρόλο που η τηγανίτα φούρνου κατά κανόνα ψήνεται σε τηγάνι με δυνατότητα να μπαίνει στο φούρνο, εμείς τη φτιάχνουμε σε πυρέξ γιατί αυτό έχουμε διαθέσιμο!

Τραγανή γύρω-γύρω, αφράτη, με πλούσια -ελαφρώς βουτυράτη- γεύση και ακαταμάχητη εμφάνιση, η τηγανίτα φούρνου είναι ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσουμε ευχάριστα την ημέρα μας.

τηγανίτα φούρνου

Εάν έχουμε φαντασία, οι επιλογές με τις οποίες μπορούμε να συνοδεύσουμε την τηγανίτα είναι πάμπολλες.

Σκεφτείτε:

  • Άχνη ζάχαρη και κανέλα
  • Φρούτα και μέλι
  • Lemon curd και ότι berry σας αρέσει: φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα, μύρτιλλα
  • Μερέντα
  • Μπανάνες και φυστικοβούτυρο ή dulce de leche
  • Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και κανέλα
  • Το δικό μου αγαπημένο και αυτό που σας προτείνω: μαριναρισμένες φράουλες και κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
τηγανίτα φούρνου

Τραγανή γύρω-γύρω, αφράτη, με πλούσια -ελαφρώς βουτυράτη- γεύση, η τηγανίτα φούρνου είναι ιδανική για να ξεκινήσουμε ευχάριστα την ημέρα μας.


Μερίδες: 
6

Είδος γεύματος: πρωινό
Κουζίνα: γερμανική
Λέξι-κλειδί: τηγανίτα φούρνου
Προετοιμασία: 10 mins
Μαγείρεμα: 30 mins

Υλικά

  • 90 γρ. βούτυρο
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 230 γρ. γάλα φρέσκο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κρόκος από μεγάλο αυγό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 λεμόνιξύσμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Βάζουμε το βούτυρο (έτσι όπως είναι από το ψυγείο) μέσα στο πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε.
  • Τοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο και αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει.
  • Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα δουλεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μίγμα.
  • Αδειάζουμε τη ζύμη στο πυρέξ.
  • Ψήνουμε την τηγανίτα στο κατώτερο 1/3 του φούρνου, μέχρι να φουσκώσει και να μη γυαλίζει πλέον από το βούτυρο.
  • Σερβίρουμε την τηγανίτα φούρνου αμέσως, πασπαλισμένη με άφθονη άχνη ζάχαρη.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *