Τηγανίτα φούρνου, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!







Την τηγανίτα φούρνου ενδέχεται να την ξέρετε ήδη με τις ονομασίες dutch baby ή/και German pancake.
Δεν θέλω να σας κουράσω με λεπτομέρειες γιατί και πώς ονομάστηκε έτσι. Άλλωστε δεν θέλουμε να τη μάθουμε, να τη φάμε θέλουμε (πείτε μου ότι θυμάστε τη σκηνή)!
Η ετοιμασία της δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη:
- Βούτυρο στο πυρέξ κατευθείαν από το ψυγείο
- Όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ
- Άδειασμα της ζύμης στο πυρέξ
- Ψήσιμο μέχρι να έχουμε ένα όμορφο φουσκωτό αποτέλεσμα

Παρόλο που η τηγανίτα φούρνου κατά κανόνα ψήνεται σε τηγάνι με δυνατότητα να μπαίνει στο φούρνο, εμείς τη φτιάχνουμε σε πυρέξ γιατί αυτό έχουμε διαθέσιμο!
Τραγανή γύρω-γύρω, αφράτη, με πλούσια -ελαφρώς βουτυράτη- γεύση και ακαταμάχητη εμφάνιση, η τηγανίτα φούρνου είναι ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσουμε ευχάριστα την ημέρα μας.

Εάν έχουμε φαντασία, οι επιλογές με τις οποίες μπορούμε να συνοδεύσουμε την τηγανίτα είναι πάμπολλες.
Σκεφτείτε:
- Άχνη ζάχαρη και κανέλα
- Φρούτα και μέλι
- Lemon curd και ότι berry σας αρέσει: φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα, μύρτιλλα
- Μερέντα
- Μπανάνες και φυστικοβούτυρο ή dulce de leche
- Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και κανέλα
- Το δικό μου αγαπημένο και αυτό που σας προτείνω: μαριναρισμένες φράουλες και κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Τραγανή γύρω-γύρω, αφράτη, με πλούσια -ελαφρώς βουτυράτη- γεύση, η τηγανίτα φούρνου είναι ιδανική για να ξεκινήσουμε ευχάριστα την ημέρα μας.
Μερίδες: 6
Είδος γεύματος: πρωινό
Κουζίνα: γερμανική
Λέξι-κλειδί: τηγανίτα φούρνου
Προετοιμασία: 10 mins
Μαγείρεμα: 30 mins
Υλικά
- 90 γρ. βούτυρο
- 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 230 γρ. γάλα φρέσκο
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κρόκος από μεγάλο αυγό
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 λεμόνι, ξύσμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Βάζουμε το βούτυρο (έτσι όπως είναι από το ψυγείο) μέσα στο πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Τοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο και αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει.
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα δουλεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μίγμα.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στο πυρέξ.
- Ψήνουμε την τηγανίτα στο κατώτερο 1/3 του φούρνου, μέχρι να φουσκώσει και να μη γυαλίζει πλέον από το βούτυρο.
- Σερβίρουμε την τηγανίτα φούρνου αμέσως, πασπαλισμένη με άφθονη άχνη ζάχαρη.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τηγανίτες νηστίσιμες με μέλι και καρύδια, από το icookgreek.com!
Τηγανίτες με σοκολάτα και μπανάνα από την Luise και το radicio.com!
Μηλοτηγανίτες της "L", από την Ελευθερία Μπουτζά και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Αφράτες σοκολατένιες τηγανίτες, από το sintayes.gr!
Τηγανίτες με Nucrema, από την ION και το ionsweets.gr!
Τηγανίτες με μύρτιλα (blueberries) και κρέμα τυρί, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty...
Αφήστε μια απάντηση