Μπισκοτογλυκό με υπέροχη κρέμα και άρωμα λεμονιού (Video), από το sintayes.gr!
Συνδυάστε μια υπέροχη βελούδινη κρέμα με ζαχαρούχο γάλα μαζί με άρωμα λεμονιού και θρυμματισμένα μυρωδάτα γεμιστά μπισκότα και θα έχετε εύκολα και γρήγορα ένα λαχταριστό γλύκισμα για να το απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας. Μια συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!
Μερίδες: 1 ταψί 35×23 εκ.
Χρόνος: 10 λ + 6 λ μαγείρεμα + 8 ώρες αναμονή ψύξης
Δυσκολία: Εύκολη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- Για τη κρέμα
- 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
- 400 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 συσκευασία (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 3 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 βανιλίνες
- 1 λεμονιού το ξύσμα
- 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά, παγωμένη
- Για τα μπισκότα
- 2 πακέτα γεμιστά μπισκότα με άρωμα λεμονιού
- 100 ml γάλα για τα μπισκότα [*]
Εκτέλεση συνταγής
- Για την κρέμα: Σε ένα ρηχό μπολ βάζετε λίγο κρύο νερό ρίχνετε και τη ζελατίνη και ανακατεύετε να διαλυθεί. Μετά την αφήνετε να σταθεί για 5 λ πριν προχωρήσετε στη συνταγή για να απορροφήσει το νερό και να φουσκώνει σε μέγεθος.
- Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τους κρόκους και τα ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να φτάσει το μείγμα σε θερμοκρασία 60 βαθμών ή για 6 λ περίπου για να παστεριωθούν τα αυγά.
- Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά ρίχνετε μέσα τη ζελατίνη, τις βανιλίνες και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τη κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Με μια σπάτουλα αρχίζετε να ρίχνετε τη κρύα κρέμα μέσα στο μπολ με τη σαντιγί συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως η κρέμα μετά από κάθε προσθήκη.
- Για τα μπισκότα: Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα, μαζί με τη κρέμα γέμισης. Ρίχνετε λίγα περισσότερα από τα μισά μπισκότα στη βάση ενός πυρέξ 35×23 εκ. προσθέτετε το γάλα, τα ανακατεύετε και τα στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση του πυρέξ.
- Με μια σπάτουλα μεταφέρετε την έτοιμη κρέμα πάνω από τα μπισκότα και μετά την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω πασπαλίζετε τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μπισκότα και βάζετε το γλυκό σας για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Πριν σερβίρετε προαιρετικά διακοσμείτε το γλυκό σας με κορνέ ζαχαροπλαστικής με λίγη από την κρέμα που έχετε προνοήσει να κρατήσετε στην άκρη. Καλή σας απόλαυση!
[*] Στη μπισκοτένια βάση του γλυκού μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα, που δεν θα “σφίξει” πολύ τα μπισκότα, με 100 γρ. λιωμένο βούτυρο για να έχετε πιο πηχτή και συμπαγή βάση μπισκότων ή με 50 ml γάλα + 50 γρ. βούτυρο λιωμένο για πιο ανάλαφρη υφή πυκνότητας.
Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
https://www.sintayes.gr/syntages/mpiskotoglyko-kai-yperochi-krema-me-aroma-lemonioy-video/?fb
Αφήστε μια απάντηση