Eκμέκ τσουρέκι, από την αγαπημένη Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Στην κουζίνα μου οι γεύσεις συναντούν τις μνήμες και οι συνταγές δημιουργούν συναισθηματικούς χάρτες, κάθε μαγείρεμα για μένα είναι μια ξεχωριστή ιστορία. Σήμερα, σε καλωσορίζω στον εκπληκτικό κόσμο του εκμεκ τσουρεκιού, ενός γλυκού που όχι μόνο θυμίζει την παιδική μου ηλικία, αλλά αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας μου.

Συνδυάζει γεύση , με αρωματική απόλαυση και φυσικά την ευκολία στην παρασκευή του. Η μαλακή βάση του αγκαλιάζει τον ουρανίσκο, ενώ η πλούσια κρέμα βανίλιας πλαισιώνει κάθε μπουκιά με μια γλυκιά αίσθηση. Κανείς δεν θα μπορέσει να φάει μόνο ένα κομμάτι και κανείς δεν θα μπορέσει να σε ξεχάσει, τρώγοντας αυτό το γλυκό.

Είναι ένα γλυκό που θα φτιάξεις πολλές φορές και θα στολίσει γιορτινά τραπέζια με μεγάλη επιτυχία .

ΥΛΙΚΑ

8 φέτες τσουρέκι (350γρ)

50γρ βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1,5 λίτρο γάλα

3 κρόκοι αυγών

100γρ κορν φλάουρ

220γρ ζάχαρη

1 βανίλια

50γρ βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

250γρ ζάχαρη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

250ml νερό

1 ξυλάκι κανέλα

1 φέτα λεμόνι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ

500ml κρέμα γάλακτος

3 κουτ σούπας άχνη

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Φυστίκι

κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Κόβουμε το τσουρέκι φέτες και το τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια λιώνουμε το φρέσκο βουτύρου και βουτυρώνουμε τις φέτες από το τσουρεκι, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε λίγο απο το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ένωθούν τα υλικά. Στη σύνεχεια βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα μαζί με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τους κρόκους. Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού πήξει προσθέτουμε την βανίλια και την αφήνουμε σκεπασμένη στην άκρη.

Αφού έχει πάρει χρώμα το τσουρέκι το βγάζουμε από το φούρνο και σιγά σιγά το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί και αφού έχουμε τις κρέμες έτοιμες με μια μαριζ στρώνουμε την κρέμα βανίλια από πάνω , συνεχίζουμε γαρνίροντας με ένα κορνέ την σαντιγί. Σερβίρουμε με φυστίκι φιλέ και κανέλα. Καλή επιτυχία


Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *