Γεμιστά κεκάκια (lamingtons), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!







Γεμιστά κεκάκια με πράλινα και ινδοκάρυδο…!!! Απίθανα!!!
Συνταγή
Υλικά για το κέικ
-100 γρ. βούτυρο αγελάδος
-220 γρ. ζάχαρη
-3 μεσαία αυγά
-120 ml γάλα πλήρες
-Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 βανίλια
Υλικά για το σιρόπι
κακάο -90 γρ. κακάο ION
-100 γρ. ζάχαρη άχνη
-200 ml νερό
-30 γρ. βούτυρο αγελάδος
Για τη γέμιση
-NUCREMA
Για το γαρνίρισμα
-Ινδοκάρυδο
Δείτε το VIDEO :
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, που πριν έχουμε χτυπήσει , συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να τα ”πάρει” το μείγμα μας,
Αμέσως μετά, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί περίπου 25χ30 που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160-170 βαθμούς, στον αέρα, για 20 λεπτά.
Αφού το κέικ μας ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ώστε να μπορούμε να το πιάσουμε.
Στη συνέχεια, βγάζουμε το κέικ από το ταψί, μαζί με το αντικολλητικό χαρτί, το σκεπάζουμε με ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί και με γρήγορες κινήσεις το τουμπάρουμε, ώστε να αφαιρέσουμε το χαρτί που είχαμε για το ψήσιμο.
Αμέσως μετά, με ένα μαχαίρι, κόβουμε περιμετρικά, περίπου ένα εκατοστό από όλες τις πλευρές, ώστε να μην αφήσουμε κανένα σκληρό σημείο στο κέικ.
Στη συνέχεια, το κόβουμε στη μέση, δημιουργώντας έτσι δύο κομμάτια ίδιας διάστασης.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για δέκα λεπτά και αμέσως μετά, με ένα κουτάλι, απλώνουμε όση ποσότητα NUCREMA θέλουμε, στα δύο κομμάτια του κέικ μας.
Έπειτα, τουμπάρουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο, ώστε να ενωθούν οι πλευρές με την NUCREMA και αμέσως μετά, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμούμε.
Εκτέλεση για το σιρόπι κακάο
Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το νερό, που πριν έχουμε βράσει και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Γαρνίρισμα
Αφού έχουμε κόψει το κέικ μας σε κύβους, παίρνουμε τον έναν κύβο και τον βουτάμε στο σιρόπι με το κακάο από όλες τις πλευρές, ώστε να πάει παντού το σιρόπι.
Αφού κρατήσουμε λίγο τον κύβο για να στραγγίξει, τον τοποθετούμε στο μπολ με το ινδοκάρυδο και τον γυρνάμε πάλι από όλες τις πλευρές, για να καλυφθεί καλά με ινδοκάρυδο.
Τέλος, τοποθετούμε σε ένα σκεύος, που πριν έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τους υπόλοιπους κύβους.
Διατηρούνται στο ψυγείο. **
Για τη συνταγή χρησιμοποίησα ΙΟΝ NUCREMA https://www.ion.gr/
Official Website: https://dimitriosmakriniotis.gr/
Μπορείτε να με ακολουθήσετε εδώ: Instagram: http://bit.ly/dimitriosmakriniotis











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γρήγορο και ζουμερό γλυκό με ινδοκάρυδο από τις "Γλυκές Τρέλες" !
Χιονούλες με ινδοκάρυδο-VIDEO, από την Αργυρώ μας!
Ινδοκάρυδο σιροπιαστό και αφράτο (ραβανί), από τον Πέτρο Συρίγο!
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο, από το sintayes.gr!
Rochers Coco (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!
Τούρτα ινδοκάρυδο, από την Morfat!
Κατηγορίες
Tags
brownies cheesecake cheesecake σοκολάτα stevia Αγαπημένη μας ION! Μωσαϊκό Ρένα Κώστογλου Σόφη Τσιώπου άρθρα-δίαιτα άρθρα-διατροφή άρθρα-σοκολάτα άρθρα-υγεία γιαούρτι γλυκά ψυγείου διαβήτης ινδοκάρυδο κέικ νηστίσιμο κέικ σοκολάτας καραμέλα κεικ κετογονική διατροφή κορμός λεμόνι λευκή σοκολάτα μανταρίνι με 3 υλικά μελομακάρονα μηλόπιτα μους μπάρες μπανάνα μπισκότα νηστισιμο παγωτό παιδικό party σοκολατάκια σοκολατόπιτα τάρτα σοκολάτα ταχίνι τούρτα σοκολάτα τρουφάκια υγιεινά φράουλεs χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς γλουτένη
Αφήστε μια απάντηση