Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη(Video), από τον Πέτρο Συρίγο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη που θα σου θυμίσει τα γλυκά της μαμάς! Είναι ελαφρύ, δροσιστικό και πεντανόστιμο!

Προετοιμασία: 20 min

Μερίδες: 12

 

Συστατικά

Για την βάση

  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα
  • 80 ml ζεστό γάλα

Για το γιαούρτι

  • 100 γρ ζελέ φράουλα
  • 200 ml ζεστό νερό
  • 200 ml παγωμένο νερό
  • 1 κιλό γιαούρτι
  • 20 φράουλες
  • 4 φέτες ανανά

Για το ζελέ

  • 100 γρ ζελέ φράουλα
  • 200 ml ζεστό νερό
  • 200 ml κρύο νερό

 

Διαδικασία

Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα σε ζεστό γάλα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25 *35
Βάζουμε δυο στρώσεις μπισκότα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το γιαούρτι

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 100 γρ σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε με τα 200 ml ζεστό νερό με ένα σύρμα, όταν λιώσει τελείως η σκόνη προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
  3. Όταν ενσωματωθεί το ζελέ στο γιαούρτι προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά.
  4. Στη συνέχεια κόβουμε φέτες φράουλας και τις βάζουμε από πάνω ώστε να μην μας κάνει πέτσα το γιαούρτι.
  5. Βάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να παγώσει.

Για το ζελέ

  1. Βάζουμε τα 100 γρ ζελέ φράουλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό. Βάζουμε πάνω από την κρέμα με το γιαούρτι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξει.

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη

*Το συγκεκριμένο γλυκό διατηρείται στο ψυγείο (αν καταφέρετε να αντισταθείτε)

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *