Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  3. Την απλώνουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
  5. Βάζουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  6. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε φόρμα 28×18 εκατοστά.
  7. Προαιρετικά σιροπιάζουμε την μία βάση με σιρόπι (200 ml νερό, 200 γρ ζάχαρη, 50 ml κονιάκ. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.Αρωματίζουμε με το κονιάκ.)
  8. Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας και σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι.
  9. Προαιρετικά σιροπιάζουμε και κάνουμε μία λεπτή στρώση από μους.
  10. Κόβουμε σε πάστες, κάνουμε ροζέτες και τις καλύπτουμε περιμετρικά.
  11. Στολίζουμε με σταγόνες λευκής σοκολάτας.