Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Οδηγίες
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
- Την απλώνουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
- Βάζουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε φόρμα 28×18 εκατοστά.
- Προαιρετικά σιροπιάζουμε την μία βάση με σιρόπι (200 ml νερό, 200 γρ ζάχαρη, 50 ml κονιάκ. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.Αρωματίζουμε με το κονιάκ.)
- Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας και σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι.
- Προαιρετικά σιροπιάζουμε και κάνουμε μία λεπτή στρώση από μους.
- Κόβουμε σε πάστες, κάνουμε ροζέτες και τις καλύπτουμε περιμετρικά.
- Στολίζουμε με σταγόνες λευκής σοκολάτας.
Αφήστε μια απάντηση