Οδηγίες
- Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό και το κακάο για βράσουν για 10 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
- Ενσωματώνουμε την χλιαρή σοκολάτα και το γιαούρτι.
- Αρωματίζουμε με το κονιάκ, τις βανίλιες και το ξύσμα.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν και δουλεύουμε.
- Τέλος ενσωματώνουμε την τριμμένη καρύδα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και περασμένο με σιμιγδάλι ταψί 30 εκατοστών.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
- Όσο το γλυκό είναι καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
- Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες.
Αφήστε μια απάντηση