” Σοκολατένιο-Τσουρεκοεκλέρ “, από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.gr







Ξέρω ότι σας αρέσουν πολύ οι εύκολες και γρήγορες συνταγές
Θα φτιάξουμε ένα γλυκό σαν εκλέρ με τσουρέκι Τσουρεκοεκλέρ.
Μπορείτε εναλλακτικά να το φτιάξετε αν σας έχει περίσεψει κέικ.
Αν έχουμε φαντασία μπορούμε να φτιάξουμε σούπερ γλυκά.
Δεν πετάμε τίποτα και τα ανακυκλώνουμε όλα απλά και νόστιμα.
Υλικά
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
1 τσουρέκι δεν χρειάζεται να είναι φρέσκο
σιρόπι
1 φλ.ζάχαρη-1 φλ.νερό
Κρέμα 1/2 δόση εδώ +100 γρ κουβερτούρα
Σοκολατένιο Γλάσο
125γρ βούτυρο-5 κ.σ κακάο
1 αυγό-5 κ.σ άχνη ζάχαρη-2 κ.σ γάλα
Οδηγίες
Κόβουμε φέτες το τσουρέκι και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς
Μέχρι να ψηθεί το τσουρέκι ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
Απλά βράζουμε το νερό με την ζάχαρη 5 λεπτά και σιροπιάζουμε.
Αφήνουμε το σιροπιασμένο τσουρέκι να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε και την κρέμα ακριβώς όπως στα εκλέρ αλλά μισή δόση.
(το έφτιαξα σοκολατένιο πρόσθεσα κουβερτούρα στην ζεστή κρέμα)
Εκτός αν φτιάξετε μεγάλο ταψί τότε κάνετε ολόκληρη
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το τσουρέκι και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε και το σοκολατένιο γλάσο για να τελειώσουμε το γλυκό
Ανακατεύουμε το κακάο-άχνη-βανίλια-αυγό-γάλα με ένα σύρμα και αφήνουμεστην άκρη
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο.
Ανακατεύουμε γρήγορα για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και τέλος καλύπτουμε το γλυκό.
Τελειώνουμε το Τσουρεκοεκλέρ με τριμμένη κουβερτούρα.
Αφήνουμε να παγώσει και απολαμβάνουμε το τέλειο γλυκό μας έτσι εύκολα.
Αν δεν έχετε τσουρέκι φτιάξτε το με κέικ που περίσεψε η δεν πέτυχε.
“Καλή γλυκιά επιτυχία elpidas little corner”











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εκλεράκια με γέμιση κρέμα καραμέλας από τις "Συνταγές Πάνος" !
Εκλέρ με σοκολάτα από την Ντίνα Νικολάου!
Εκλέρ με φύλλο κρούστας από την Χρυσή Ζύμη!
Εκλέρ γεμιστά με πραλίνα από το Sidagi.gr!!
Εκλέρ από το Βιτάμ!
Παστάκια-Εκλεράκια Αφρός χωρίς Ψήσιμο, από τον Στράτο Πέτρου και το BakeiT! (Recipe in english)
Αφήστε μια απάντηση