Εκλέρ σοκολάτας από την Αρτεμησία και το “Chefoulis.gr”!

Υλικά

  • Νερό 300 ml
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 130 γρ.κοσκινισμένο
  • Βούτυρο 100 γρ.
  • Αυγά 4 τεμ.
Για την γέμιση
  • Κρέμα γάλακτος 600 γρ.
  • Άχνη ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας
  • Μπράντυ 2 κουταλιές της σούπας
Για το γλάσο σοκολάτας
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 200 γρ.
  • Βούτυρο 30 γρ.
  • Γάλα 2 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το νερό σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο, αφού λιώσει και πριν αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι το μείγμα γίνει μια μάζα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και λεία. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και σε ένα βουτυρωμένο ταψί αδειάζουμε λίγο – λίγο τα εκλέρ σε στενόμακρα κομμάτια, σε απόσταση το ένα από το άλλο περίπου 6 εκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα εκλέρ για περίπου 10 λεπτά, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Φτιάχνουμε την κρέμα, χτυπώντας με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή , προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το μπράντυ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά. Αφού έχουν κρυώσει τα εκλέρ , τα κόβουμε σε δύο μέρη, βάζουμε την κρέμα μέσα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε το κάτω μέρος του εκλέρ ένα – ένα και τοποθετούμε το δεύτερο μέρος από πάνω σαν καπάκι . Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την σοκολάτα με το βούτυρο και το γάλα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει λεία. Περιχύνουμε τα εκλέρ με την λιωμένη σοκολάτα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να κολλήσει καλά η σοκολάτα πάνω στα εκλέρ. Έχουμε περίπου 24 τεμάχια για σερβίρισμα.

http://www.chefoulis.gr/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%81-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *