Για τη βάση
- 300 γρ. μελομακάρονα
- 50 γρ. βούτυρο μαλακό
Για την κρέμα
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 8 ζελατίνες
- ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Σε ένα πολυμηχάνημα με μαχαίρια σπάμε λίγο τα μελομακάρονα να γίνουν θρυμματισμένα και προσθέτουμε το βούτυρο να γίνει ένα ζυμάρι αρκετά ζουμερό.
- Το βάζουμε σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. και απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα πιέζοντας με τα χέρια μας.
Καλό είναι να φοράμε γάντια. - Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει.
Για την κρέμα
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
- Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το τυρί κρέμα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τα 150 γρ. κρέμα και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα να ομογενοποιηθούν.
- Παράλληλα, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά. Δεν αφήνουμε να βράσει πολύ για να μην καεί η κρέμα μας.
- Στραγγίζουμε τις ζελατίνες καλά, πιέζοντας με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Έπειτα το μείγμα με τις ζελατίνες το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και ομογενοποιούμε. Αφαιρούμε από τον κάδο και στρώνουμε πάνω από τη βάση μας ομοιόμορφα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 5 ώρες.
- Αν θέλουμε κόβουμε τα υπόλοιπα μελομακάρονα με διάφορα κουπάτ και διακοσμούμε τo cheesecake μας.
http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/cheesecake-me-melomakarona
Aki’s Christmas Cookie Cheesecake
Ingredients
For Christmas cookie crust:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- 300 g Aki’s Spiced Christmas Cookies in Syrup (Melomakarona)
- 50 g soft butter
For filling:
- 600 g cream cheese
- 300 g heavy cream
- 8 gelatin sheets
- grated zest and juice from 1 orange
30 minutes
Preparation Time
2
Difficulty
Method
For the Christmas cookie crust:
- Beat Aki’s Spiced Christmas Cookies (Melomakarona) in a food processor, until finely ground. Add the butter and beat until you create a dough that isn’t very firm.
- Transfer to a 25 cm spring form pan. Spread on the bottom and press down with your hands to create a compact crust. You might want to wear disposable gloves to do this.
- Refrigerate until completely chilled.
For the filling:
- Soak the gelatin sheets in a bowl full of cold water, until they soften.
- Beat the cream cheese, orange juice, orange zest and 150 g heavy cream in a mixer on medium speed.
- Heat the remaining cream in a saucepan over medium heat. Bring to a boil and remove from heat. Do not let it boil too long so that the cream doesn’t burn.
- Remove the gelatin sheets from the bowl and wring with your hands to release all of the water.
- Add them to the hot cream and whisk until the gelatin sheets melt completely. Set aside to cool.
- Add the cream-gelatin mixture to the mixer’s bowl and beat to combine.
- Pour mixture over chilled crust and smooth the surface with a spatula.
- Refrigerate for at least 5 hours.
- You might like to decorate the top of the cheesecake with the remaining spiced Christmas cookies. You can use cookie cutters to cut them into any shape you like or crumble them. Make it look festive!
http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/cheesecake-me-melomakarona
Αφήστε μια απάντηση