Glühwein, το ποτό των Χριστουγέννων, από το Sidagi.gr!
Υλικά
Για 4-6 άτομα:
1 μπουκάλι καλό κόκκινο ξηρό κρασί
4-5 καρφιά γαρύφαλλο
1 ξυλάκι κανέλα
φλούδα από ένα λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα μυρωδικά και τη ζάχαρη με λίγο κρασί να σιγοβράσουν ανακατεύοντας για 5 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτετε κατόπιν το υπόλοιπο κρασί, τη φλούδα του λεμονιού και αφήνετε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά αλλά χωρίς να κοχλάσει. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε για μερικά λεπτά για να τραβήξει το κρασί τα αρώματα.
Σερβίρεται σε κούπες (κατά προτίμηση).
Για πιο έντονη γεύση και άρωμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ρούμι ή αμαρέττο στο τέλος χωρίς να βράσουν.
Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Από που πήρε το όνομά του το μελομακάρονο και ποια η ιστορία του;", από το argiro.gr!
Αρωματικό κρασί (Gluhwein), από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Μελομακάρονα με κομματάκια κουβερτούρας ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Ο δεκάλογος του τέλειου κουραμπιέ, από το olivemagazine.gr!
Χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου: Πανφόρτε από την Ιταλία, από την Madame Gâteaux και το ionsweets...
Κουραμπιέδες λαδιού, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αφήστε μια απάντηση