Ζεστό γλυκό κρασί (Glühwein) από τον ‘Ακη και το akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

30’Χρόνος Εκτέλεσης

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Συστατικά

  • 1000 ml κρασί κόκκινο

  • 50 γρ. μέλι

  • 50 γρ. κονιάκ

  • 0,5 κ.γ γλυκάνισο

  • 4 ολόκληρα γαρύφαλλα

  • 4 σπόροι κάρδαμου

  • 1 πρέζα πιπέρι

  • 2 φέτες από φρέσκο τζίντζερ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Υπέροχο αρωματικό και ελαφρά γλυκό κρασί για να πίνετε παρέα με τους φίλους σας τις μέρες του χειμώνα.

Φυσικά δεν χρειάζεται καλό κρασί για τη συνταγή αυτή. Άλλωστε με τα τόσα μυρωδικά που βάζετε μέσα δεν έχει σημασία τι κρασί θα βάλετε.. Εγώ χρησιμοποίησα αυτό στη χάρτινη συσκευασία το οποίο έχει δεν έχει 2 ευρώ το λίτρο.

  • Βάζουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα.

  • Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κονιάκ.

  • Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού αφαιρούμε από τη φωτιά.

  • Κρατάμε για κανένα τεταρτάκι ίσα ίσα να δώσουν τα μπαχαρικά τις μυρωδιές τους στο κρασί και σουρώνουμε.

  • Ζεσταίνουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το κονιάκ.

  • Σερβίρουμε σε κούπες και βγαίνουμε να το πιούμε στο μπαλκόνι… 🙂

Tip

Το κονιάκ δεν είναι απαραίτητο να το βάλετε.. Επίσης μπορείτε να βάλετε ότι άλλα μπαχαρικά θέλετε. Αποφεύγω την κανέλα γιατί είναι πολύ έντονη αλλά αν βρείτε ανθό κανέλας μπορείτε να βάλετε.

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/rofhmata/zesto-glyko-krasi-gluhwein

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *