Κουραμπιέδες λαδιού, από τον Γιώργο Τσούλη!
Οι αγαπημένοι μας Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες, χωρίς ίχνος βουτύρου! Αφράτοι, αρωματικοί κουραμπιέδες λαδιού από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη.
ΤΕΜΑΧΙΑ 35
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 50λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
Υλικά
120 γρ. αμύγδαλο φιλέ
150 ml ελαιόλαδο
150 ml ηλιέλαιο
110 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ανθόνερο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
550 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
½ κ.γ. baking powder
Για το σερβίρισμα
Ανθόνερο, για ψέκασμα
Ζάχαρη άχνη
Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο
- ΘΕΡΜΙΔΕΣ162kcal8%
- ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ2.3g5%
- ΥΔΑΤΑΘΡΑΝΚΕΣ16.6g6%
Εκτέλεση
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
2
Για το αμύγδαλο φιλέ: Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ σε δόσεις και καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα. Έπειτα, μεταφέρουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
3
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη, το ανθόνερο και τα ανακατεύουμε καλά.
4
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο φιλέ, το baking powder και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
5
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με το ελαιόλαδο στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην ανακατέψουμε πάρα πολύ, και βγάλει το μείγμα τα λάδια.
6
Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλούς κουραμπιέδες των 30-35 γρ. και τους πιέζουμε με το δάχτυλό μας ελαφρώς στην κορυφή, ώστε να γίνουν πιο επίπεδοι.
7
Μεταφέρουμε τους κουραμπιέδες σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, και τους ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος που τους πλάσαμε.
8
Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάρα πολύ καλά.
9
Ψεκάζουμε τους κουραμπιέδες με ανθόνερο, τους τοποθετούμε σε ένα μπολ με αρκετή ποσότητα ζάχαρη άχνη και τους γυρίζουμε, μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
10
Για το σερβίρισμα: Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες λαδιού σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, δημιουργώντας μια πυραμίδα, πασπαλίζοντας κάθε σειρά με επιπλέον ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
#tsoulotip:
Δεν ανακατεύουμε πολύ τη ζύμη για να μην βγάλει το λάδι.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένιοι κουραμπιέδες – VIDEO , από την Άννα Χαλικιά και το madameginger.com!
Αφράτα Χριστόψωμα από τον Άκη και το akispetretzikis.com!
Λευκά Τρουφάκια Χριστουγεννιάτικα Έκπληξη με 3 υλικά-White Pistachio Rose Truffles (VIDEO)!, by Stra...
Χριστουγεννιάτικα κουκουνάρια με βάση από τρουφάκια, από το "Ολα νηστίσιμα"!
Linzer Torte, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Μυστικά για πετυχημένα μελομακάρονα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπουτζά και το "Μαγειρεύοντας με τη...
Αφήστε μια απάντηση