Κουραμπιέδες αφράτοι, από την Σόφη Τσιώπου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ ΜΕ ΕΝΑ…ΜΥΣΤΙΚΟ!!!
Ένας σωστός κι αφράτος κουραμπιές χρειάζεται μόνο 3 βασικά υλικά.Βούτυρο.αλεύρι και λίγη ζάχαρη…Η πολλή ζάχαρη σφιγγει τους κουραμπιέδες.Το οποιοδήποτε υγρό που βρίσκεται στα (αυγά,κονιάκ,μαργαρίνες που περιέχουν νερό) σκληραίνουν τους κουραμπιέδες με αποτέλεσμα να βγαίνουν σαν ”μπισκοτάκια”.Ένα καλό βούτυρο και το πολύ χτύπημα με λίγη άχνη ζάχαρη είναι η βάση για έναν καλό κουραμπιέ!

12289632_1094486730570791_5336269965362617446_n
ΥΛΙΚΑ
1/2 κούπα άχνη
3 βανίλιες
4 1/2 με 5 κουπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

500 γρ. φρέσκο βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό στο γυάλινο βάζο)
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά και ψιλοκομμένα

 

Δες εδώ και παρήγγειλε υπέροχες ζεστές ρόμπες και πιζάμες εξαιρετικής ποιότητας για όλη την οικογένεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπάω στο μίξερ τα βουτυρα με την αχνη 10 λεπτα.Ριχνω τις βανιλιες,τα αμύγδαλα (που πρέπει να έχουν κρυώσει) και προσθετω το αλευρι λιγο λιγο να εχω μια ζυμη μαλακια που να μην κολλαει.Πλάθω μπαλακια ή μισοφέγγαρα,τα βαζω σε ταψια με λαδοκολα και τα ψηνω και τα δυο μαζι στους 170 με αερα για 30 λεπτα.Δεν πρεπει να τους ψησουμε παραπανω και να παρουν πολυ χρωμα .Εδώ εχω ενα μυστικο,απο το εργαστηριο ζαχαροπλαστικης που δουλευα.Οταν βγουν καυτοι απο το φουρνο,τους πασπαλιζω με μια ιδεα γαριφαλο τριμμενο!Δεν μπορειτε να φανταστειτε το αρωμα τους!Οταν κρυωσουν πολύ καλα,τους τυλιγω στην άχνη!

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *