Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες από την Αργυρώ μας και το Argiro.gr!







Δοκιμάστε τους και να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν ανάρπαστοι!
Υλικά
600 γραμμ. αμύγδαλα με τη φλούδα, χοντροκομμένα
600 γραμμ. βούτυρο γάλακτος ή φυτικό λίπος
2 κρόκοι αυγών
200 γραμμ. άχνη ζάχαρη
900 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 φλ. ελληνικού καφέ κονιάκ
άχνη για το πασπάλισμα
600 γραμμ. βούτυρο γάλακτος ή φυτικό λίπος
2 κρόκοι αυγών
200 γραμμ. άχνη ζάχαρη
900 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 φλ. ελληνικού καφέ κονιάκ
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7΄-8΄. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους, προσθέτουμε το κονιάκ, τα αμύγδαλα και λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε για περίπου 25΄ στους 180°C. Όπως τους βγάζουμε καυτούς, τους αχνίζουμε, για να κολλήσει η άχνη πάνω τους, με απαλές κινήσεις, γιατί είναι αφράτοι και σπάνε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.argiro.gr/Recipe/αϊβαλιώτικοι-κουραμπιέδες











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Οι κουραμπιέδες του Τσελεμεντέ (και των ’50s), από την Χριστίνα Τσαμουρά και το icookgreek.com!
Ο δεκάλογος του τέλειου κουραμπιέ, από το olivemagazine.gr!
"Μυστικά για μοναδικούς και ανεπανάληπτους κουραμπιέδες", από την Αργυρώ μας!
Συμβουλές για πετυχημένους κουραμπιέδες από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις "Γλυκές Αλχημείες"!!
"Μελομακάρονο VS Κουραμπιέ: Ποια η θρεπτική & θερμιδική τους αξία;", από την Διατροφολόγο Νατάσα Γε...
"Μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή δίπλες; Τι να προτιμήσω; " από την Μαίρη Σελανικλή, Διαιτολόγο - Διατρ...
Αφήστε μια απάντηση